Matsedel vecka 41

Måndag
Baconsås med brocoli och pasta

Tisdag
Fiskpinnar, mos och sås

Onsdag
Kycklinggratäng med ädelostsås

Torsdag
Biffar, potatis och brunsås

Fredag
Tacos

Lördag
Karre, pommes och bearnaisesås

Söndag
Sallad med räkor


Recept

Måndag
4 port

Du behöber:
4 paket bacon
2 burkar vitlökscreme fraiche
1½-2½ dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Stek baconen (ej kanper stek)
Blanda i creme fracihen och matlagningsgrädden
Koka upp
Red såsen om det önskas en krämigare sås.

Servera med pasta och en god sallad.

Tisdag
2 port

Du behöver:
Findus finskpinnar (eller vilket märke som önskas)
4 potatisar
valfri sås (rekomenderar fisk och dillsås eller remouladsås)
Mjölk
Smör
1 Ägg
Kryddor

Gör så här:
Steg fiskpinnarna enligt beskrvingen på förpakningen
Koka potatisen
Tillaga såsen
När potatisen är kokt, ta av från plattan
Häll i mjölk och smör efter önskad konsistens. Vispa ihop (mängden mjölk avgör tjockleken på mosen. Häll i lite i taget)
Till sätt sedan en ägggula och rörom.
Smaksätt med önskade kryddor.

Servera med rivna morrötter.

Onsdag
4 port

Du behöver:
4 Kycklingfileer
salt och peppar
150g ädelost (gärna kvibille gräddädel)
1 burk creme fraiche
4 msk hakad persilja
2½ dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Krydda kycklingarna väl och bryn dem väl runt om. Lägg över i ugnsfast form.
Mosa osten och blanda med creme fraichen och persiljan.
Klicka röran på filéerna. Häll grädden runt om. 
Sätt in i ugnen, ca 20-25 min. Kontrollera så att kycklingen klar.

Servera med ris, pasta eller klyftpotatis.

Torsdag

Biffar 6st
Du behöver:
250 g Köttfärs
2 msk Ströbröd
½ dl Vatten
¾ tsk Salt
½ krm Svartpeppar
1 Ägg
½ Gul lök, finhackad

Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter.
Blanda sedan samman ingredienserna.
Smaksätt med valfri smak. ( Jag använde grillkrydda)
Forma färsen till biffar.
Stek biffarna i margarin på inte inte allt för stark värme, ca 4-5 minuter på vardera sida


Sås 4 port
50 g Smör
2 msk Mjöl
4 dl Kallt vatten
2-3 msk grädde
1-2 tsk Soja
½ buljong

Gör så här:
Smölt smöret så det blir gyllenbrunt
Strö över mjölet och rör om
Tillsätt vätskan och koka upp
Tillsätt buljongtärningen, soja och salt

Servera med koktpotatis och lingonslyt.



Kommentarer
Postat av: Moster

Tror att denna blogg kommer bli Sofias favorit då jag ær i Norge:)))

2010-10-15 @ 17:55:31
Postat av: Sofia

Tänkte precis skriva det som mamma skrev! Här kommer jag att låna många recept:) Ni verkar äta gott!

2010-10-15 @ 19:22:54
Postat av: Mimmi

Sicken service! <3

2010-10-15 @ 20:37:33
Postat av: Kak

Men gött ! :D

2010-10-17 @ 16:51:52
URL: http://viklundk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0