Matsedel vecka 41
Måndag
Baconsås med brocoli och pasta
Tisdag
Fiskpinnar, mos och sås
Onsdag
Kycklinggratäng med ädelostsås
Torsdag
Biffar, potatis och brunsås
Fredag
Tacos
Lördag
Karre, pommes och bearnaisesås
Söndag
Sallad med räkor
Recept
Måndag
4 port
Du behöber:
4 paket bacon
2 burkar vitlökscreme fraiche
1½-2½ dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Stek baconen (ej kanper stek)
Blanda i creme fracihen och matlagningsgrädden
Koka upp
Red såsen om det önskas en krämigare sås.
Servera med pasta och en god sallad.
Tisdag
2 port
Du behöver:
Findus finskpinnar (eller vilket märke som önskas)
4 potatisar
valfri sås (rekomenderar fisk och dillsås eller remouladsås)
Mjölk
Smör
1 Ägg
Kryddor
Gör så här:
Steg fiskpinnarna enligt beskrvingen på förpakningen
Koka potatisen
Tillaga såsen
När potatisen är kokt, ta av från plattan
Häll i mjölk och smör efter önskad konsistens. Vispa ihop (mängden mjölk avgör tjockleken på mosen. Häll i lite i taget)
Till sätt sedan en ägggula och rörom.
Smaksätt med önskade kryddor.
Servera med rivna morrötter.
Onsdag
4 port
Du behöver:
4 Kycklingfileer
salt och peppar
150g ädelost (gärna kvibille gräddädel)
1 burk creme fraiche
4 msk hakad persilja
2½ dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Krydda kycklingarna väl och bryn dem väl runt om. Lägg över i ugnsfast form.
Mosa osten och blanda med creme fraichen och persiljan.
Klicka röran på filéerna. Häll grädden runt om.
Sätt in i ugnen, ca 20-25 min. Kontrollera så att kycklingen klar.
Servera med ris, pasta eller klyftpotatis.
Torsdag
Biffar 6st
Du behöver:
250 g Köttfärs
2 msk Ströbröd
½ dl Vatten
¾ tsk Salt
½ krm Svartpeppar
1 Ägg
½ Gul lök, finhackad
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter.
Blanda sedan samman ingredienserna.
Smaksätt med valfri smak. ( Jag använde grillkrydda)
Forma färsen till biffar.
Stek biffarna i margarin på inte inte allt för stark värme, ca 4-5 minuter på vardera sida
Sås 4 port
50 g Smör
2 msk Mjöl
4 dl Kallt vatten
2-3 msk grädde
1-2 tsk Soja
½ buljong
Gör så här:
Smölt smöret så det blir gyllenbrunt
Strö över mjölet och rör om
Tillsätt vätskan och koka upp
Tillsätt buljongtärningen, soja och salt
Servera med koktpotatis och lingonslyt.
Baconsås med brocoli och pasta
Tisdag
Fiskpinnar, mos och sås
Onsdag
Kycklinggratäng med ädelostsås
Torsdag
Biffar, potatis och brunsås
Fredag
Tacos
Lördag
Karre, pommes och bearnaisesås
Söndag
Sallad med räkor
Recept
Måndag
4 port
Du behöber:
4 paket bacon
2 burkar vitlökscreme fraiche
1½-2½ dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Stek baconen (ej kanper stek)
Blanda i creme fracihen och matlagningsgrädden
Koka upp
Red såsen om det önskas en krämigare sås.
Servera med pasta och en god sallad.
Tisdag
2 port
Du behöver:
Findus finskpinnar (eller vilket märke som önskas)
4 potatisar
valfri sås (rekomenderar fisk och dillsås eller remouladsås)
Mjölk
Smör
1 Ägg
Kryddor
Gör så här:
Steg fiskpinnarna enligt beskrvingen på förpakningen
Koka potatisen
Tillaga såsen
När potatisen är kokt, ta av från plattan
Häll i mjölk och smör efter önskad konsistens. Vispa ihop (mängden mjölk avgör tjockleken på mosen. Häll i lite i taget)
Till sätt sedan en ägggula och rörom.
Smaksätt med önskade kryddor.
Servera med rivna morrötter.
Onsdag
4 port
Du behöver:
4 Kycklingfileer
salt och peppar
150g ädelost (gärna kvibille gräddädel)
1 burk creme fraiche
4 msk hakad persilja
2½ dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Krydda kycklingarna väl och bryn dem väl runt om. Lägg över i ugnsfast form.
Mosa osten och blanda med creme fraichen och persiljan.
Klicka röran på filéerna. Häll grädden runt om.
Sätt in i ugnen, ca 20-25 min. Kontrollera så att kycklingen klar.
Servera med ris, pasta eller klyftpotatis.
Torsdag
Biffar 6st
Du behöver:
250 g Köttfärs
2 msk Ströbröd
½ dl Vatten
¾ tsk Salt
½ krm Svartpeppar
1 Ägg
½ Gul lök, finhackad
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter.
Blanda sedan samman ingredienserna.
Smaksätt med valfri smak. ( Jag använde grillkrydda)
Forma färsen till biffar.
Stek biffarna i margarin på inte inte allt för stark värme, ca 4-5 minuter på vardera sida
Sås 4 port
50 g Smör
2 msk Mjöl
4 dl Kallt vatten
2-3 msk grädde
1-2 tsk Soja
½ buljong
Gör så här:
Smölt smöret så det blir gyllenbrunt
Strö över mjölet och rör om
Tillsätt vätskan och koka upp
Tillsätt buljongtärningen, soja och salt
Servera med koktpotatis och lingonslyt.
Kommentarer
Postat av: Moster
Tror att denna blogg kommer bli Sofias favorit då jag ær i Norge:)))
Postat av: Sofia
Tänkte precis skriva det som mamma skrev! Här kommer jag att låna många recept:) Ni verkar äta gott!
Postat av: Mimmi
Sicken service! <3
Postat av: Kak
Men gött ! :D
Trackback