Söndag v.42

Recept

Söndag
Karre med klyftpotatis och svampsås

Betyg: 5/5

Du behöver:
Karre
Olja
Salt
Peppar
Potatis

Sås:
25g Smör
2msk mjöl
4dl kallt vatten
½ buljongtärning eller samma mängd fond
2 msk mjölk
Torkade kantareller
Soja

Gör så här:
Börja med att olja in ungsplåten med antingen raps eller olivolja.
Ta sedan fram potatisen och klyv dessa i mitten, lägg dom på ungsplåten och salta med flingsalt.
Om du har mycket kött att steka så börjar du nu med att
hälla i lite oliv eller rapsolja i pannan och stek för glatta livet(krydda efter eget behag).
Har du lite kött att steka så in med potatisen på engång i ugnen på cirkus 225 grader tills dessa är klara.
När du lägger i sista bitarna kött i pannan kan det vara till fördel att börja med såsen.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt allt flytande och låt koka upp. När det börjar koka upp, tillsätt kantarellerna och
låt koka i cikrus 3 minuter.
Sådär, nu har ni en pang måltid.
Bon apétit

// David


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Tackar! Tar med mer trattisar när vi kommer.

2010-10-24 @ 20:54:09
Postat av: Moster

När jag var student köpte jag köttfärs på extrapris, gjorde storkok chili corn carne som ränkte läääänge. Då hade man råd att gå på krogen oxå. Konstigt hur tiderna förändras ;)

2010-10-25 @ 14:03:43
Postat av: Andrea

Anna:Vi köper också köttfärs och andra sorters kött på extra pris :)

Krogen har vi råd med också :)

2010-10-25 @ 18:16:44
URL: http://andreanordling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0