Önskemål
Kyckling fylld med mozzrella, salami och pesto
Du behöver:
Kycklingefiléer
Peste
Mozzarella (tips använd den avlånga mozzarellan)
Salami (tips salami Milano)
Olivolja
Sås:
1 burk soltorkade tomater
Några skedar pesto
Lite matlagninsggrädde
Lite matlagningsvin
Parmesanost
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär ett snitt i varje filé.
Bred på ett lager pesto , 2 skivor mozzarella och 2 skivor salami.
Tryck ihop kycklingfiléerna lite lätt och häll lite olivolja över.
Salta och peppra.
Lägg upp kycklingfiléerna i en ugnsfast form eller i långpanna.
Ställ in i ugnen på 175 grader, ca 35 min.
Kolla ordentligt att kycklingen inte är röd inuti innan du tar ut den!
Medan kycklingen är i ugnen kokar du pastan som du blandar med såsen.
Sås
Gör så här:
Skär de soltorkade tomaterna i minde bitar.
Stek dom i en pannan i sin egen inläggningsolja.
Blanda ner de övriga ingredienserna i en kastrull, koka upp. (mängden av ingredienserna väljer man själv beroende på smak och såsmängd)
Smaka av. (Tycker du att såsen är för lös red den, tänk på att spagettin suger upp såsen så gör den inte för grämig)
Blanda ner såsen i pastan. (pasta sort väljer du själv.)
Servera med smörstekt sparris och parmesanost.
Foto: Maria Nordling
Gick bra det där ser jag! Puss