Inbakad fläskfilé

4 port

Du behöver:
1 fläksfilé ca 700g
2 smördegsflattor frysta eller färska.
4 skivor parmaskinka
20 blad basilika
1 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
3 dl kavlbuljong
½ dl vitt vin
1 tsk majsstärkelse
600g potatis
1 röd lök
150g ostronskivling
ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa till filén ta bort hinnor.
Skär upp filén i sian och fläk ut den på en skärbräda.
Strimlan skinkan och hacka basilikan.
Fördela balandningen på filén och trö över parmesanosten.
Vik ihop filén och fäst ihop den med tandpetare.
Salta och peppra.
Stek sedan köttet runtom i smör i en stekpanna.
Efterstek i ugnen ca 15 minuter
Låt sedan köttet vila i 10 minuter.
Smörj en ungsplåt.
Kavla ut smördegsplattorna till dubbel strolek.
Lägg en av smörplattorna på plåten.
Lägg filén ovanpå.
Pensla kanten med äggula.
Lägg den andra  smörplattan över och skär till så att det går ner över den andra.
Tryck till kanterna med en mjölad gaffel.
Pensla sedan översidan med äggula.
Sätt in i ugen ca 10 min tills det har fått färg.
Skär upp köttet.

Sås
Koka ur stekpannan med buljong och vinet.
Red med majsstärkelse utrört i vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Håll såsen varm.


Servera med potatis av något slag och sallad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0