Blåbärs cheesecake
Blåbärs cheesecake
Ca 10 port
Du behöver:
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
½ dl socker
Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3 ½ dl kesella
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
Garnering:
Ca 50 g vit choklad
Gör så här:
Botten:
Mixa kexen till smulor.
Smält smöret och rör sedan ner smulorna och sockret.
Tryck ut röran i botten av en form med löstagbara kanter.
Baka botten i ugnen ca 12 minuter (ska bli ljusbrun) i 150 grader.
Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré.
Blanda samman crème fraiche och kesella.
Tillsätt purén, sockret, vaniljsockret, maizenan, salt och äggen.
Häll fyllningen i formen.
Baka i ugnen ca 75-80 minuter i 150 grader tills den känns färdig.
Låt den kallna och ställ sedan in den i kylen över natten.
Vis servering lossa kanterna försiktigt. En kniv som är spolad i varmvatten kan vara till hjälp.
Garnera med riven vit choklad
Enkel att göra!
God att äta!
Ser jättesmarrig ut!
Ni får smaka till helgen :)