Mumsig chokladkaka

Kladdkaka med vitchokladtäcke

 

8-10 bitar

 

Du behöver till botten:

150g smör

2 ägg

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

 

Du behöver till täcket:

1 dl vispgrädde

50 g smör

300 g vitchoklad

Valnötter

 

Gör så här: (Botten)

Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl.

Rör sedan ner det i ägg smeten.

Tillsätt till sist det smälta smöret.

Häll smeten i formen i grädda i 15-20 min på 175 grader (Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten)

 

Gör så här: (Täcket)

Koka upp grädden och smöret i en kastrull.

Dra kastrullen från värmen och bryt i chokladen och låt den smälta.

Bred ut chokladen över kakan.

Garnera med valnötter.

 

Servera kall

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Oj oj oj vilken sliskig goding!

2011-10-11 @ 13:33:32
Postat av: Mamsen

Oj oj oj vilken sliskig goding!

2011-10-11 @ 13:33:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0