Hasselnötskakor

Hasselnötskakor

Ca 16 st.

 

Du behöver:

100 g rostade, skalade hasselnötter

1 dl dinkelflingor

50 g finriven mörk choklad, 70%

25 g rumsvarmt smör

1 äggula

2 msk honung

1 tsk kallt starkt kaffe

 

Gör så här:

Lägg 16 hasselnötter åt sidan.

Mixa resten med dinkelflingor till smulor.

Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe.

Mixa tills det bildar en smet/boll.

Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Tryck ner en nöt i varje kaka.

Grädda i mitten av ugnen 9–10 min i 175 grader.

 

 

Näringsvärde per styck:

85 kcal

Kolhydrater 1g

Protein 6g

Fett 7g



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0