Svampsoppa med parmesan och spenat
Svampsoppa med parmesan och spenat
4 port
Du behöver:
250 g |
Fryst bladspenat |
200 g |
Färska champinjoner |
2 msk |
smör |
2 st |
Vitlöksklyftor |
0,5 dl |
vetemjöl |
1 l |
mjölk |
2 dl |
Riven parmesanost |
1,5 tsk |
salt |
2 krm |
svartpeppar |
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur överflödigt vatten.
Skiva champinjonera.
Fräs dem i smör i en kastrull.
Tillsätt spenaten och pressa ner vitlöken.
Salta och peppra.
Blanda ner mjölet och späd med mjölk under omrörning.
Låt soppan sjuda 5 minuter.
Rör i osten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd
(Nästa gång tillsätter jag nog kyckling eller bacon också)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Supergod soppa!
Postat av: Mamma
Jättegod soppa!
Trackback