Fläskpannkaka (Per Moberg)

Fläskpannkaka (Per Moberg)

3-4 port

 

Du behöver:

300 g rimmat fläsk

4 st. ägg

3 dl vetemjöl

5 dl mjölk

1 dl vispgrädde

½ tsk salt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, grädden, salt och peppar.
Låt smeten vila i 10 minuter.
Skär fläsket i bitar och strö ut dem i en långpanna.
Stek fläsket mitt i ugnen på 225 grader ca 10 minuter. (Rör om då och då)
Häll sedan äggsmeten över fläsket.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 20-25 grader.

 

Servera med lingonsylt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0