Kassler i basilikasås

Kassler i basilikasås

4 port

 

Du behöver:

Ca 500 g kassler

2-3 st. vitlöksklyftor

12 msk vetemjöl

12 dl vatten

12 dl matlagningsgrädde

1 st. köttbuljongtärning

12 msk pressad citronsaft

1 dl hackad persilja fryst eller färsk

1 dl hackad basilika fryst eller färsk

 

Gör så här:

Skär kasslern i skivor.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs vitlöken i smör i en djupstekpanna eller kastrull.
Rör i mjölet.
Späd med vattnet och matlagningsgrädden.
Tillsätt smulad buljongtärning, citron, persilja och basilika.
Låt såsen koka upp.
Lägg kasslern i såsen och låt den koka ca 5 min.
Smaka av med salt.

 

Servera med kokta grönsaker och pasta, ris eller couscous.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0