Lammrostbiff i ugn

Lammrostbiff i ugn

 

4 port

 

Du behöver:

600 g lammrostbiff

 

Marinad

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 krm rosmarin

1 krm timjan

0,5 dl rött vin eller 2 msk vinäger

 

Gör så här:

Lägg lammrostbiffen i en skål och tillsätt olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar, rosmarin, timjan och rött vin.

Låt köttet marinneras från 30 minuter till över natten i kylen. (Endast för smakens skull som köttet marineras)

Bryn lammrostbiffen runt om i lite olivolja eller smör.

Lägg sedan över köttet i en ugnsfastform.

Sätt i en stektermometer i lammrostbiffen.

Tillaga lammrostbiffen färdigt i ugnen i ca 20-30 minuter i 175 grader.

Ta ut lammrostbiffen och låt den vila övertäckt ca 5 minuter innan du skär upp den.

 

Lammrostbiffen är rosa vid 55-60

medium 60-67

välstekt runt 67-70 grader.

Tänk på att temperaturen fortsätter att stiga 3-5 grader efter att du tagit ut lammrostbiffen.

 

Servera med rotsaker och potatis som stekts i en stekpanna.

Även en god sås till exempel bearnaiseås eller rödvinssås 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0