Pastagratäng med köttfärs

 

Pastagratäng med köttfärs

6 port

 

Du behöver:

500g köttfärs

750g Dolmio sås

Ca 200g riven ost

Pasta för 6 port. (Skruvar, makaroner eller fjärilar)

Riven ost

Går även att hälla i en burk majs och paprika i bitar.

 

Béchamelsås

50g smör

3 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1-2 msk chilisås

Örtsalt

Vitpeppar

2 st. äggulor

 

Gör så här:

Stek köttförsen.
Häll i Dolmio såsen.
Koka undertiden pastan.

 

Béchamelsås

Smält smöret i en kastrull.
Dra kastrullen från plattan.
Vispa ner vetemjölet till en slät smet.
Häll i lite av mjölken och fortsätt vispa.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar.
Låt småkoka under omrörning ca 10-15 min.
Krydda med chilisås, vitpeppar och örtsalt.
Rör ner äggulorna sist av allt.
Smaka av.

 

Fördela pastan, köttfärsåsåsen och eventuellt majsen och paprikan i en ugnsfastform.
Häll över béchamelsåsen och rör om.
Stör över osten.
Gratinera i ca 25-30 minuter i 225 grader

Går utmärkt att förbereda dagen innan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0