Ryttarkakor
Ryttarkakor
15-20 bitar
Du behöver:
175 gr smör
4 ägg
4.5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
1 krm salt
Glasyr
75 gr smör
1 påse kokos (200gr)
2 dl strösocker
1.5 dl grädde
1 dl sirap
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda sedan alla de torra ingredienserna.
Häll ner se i äggsmeten och rör om.
Vispa sist ner det smälta smöret.
Grädda i 200 grader i 10 minuter i en bakplåt 20x25 cm klädd med bakplåtspapper.
Medan botten gräddas Blanda ingredienserna till glasyren och låt de koka på svag värme i ca 5 minuter.
Ta ut bottnen ur ugnen och bred på glasyren.
Grädda kakan ytterligare i 10 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Trackback