Matsedel v.39

Måndag: Blodpuddning med bacon

Tisdag: Rester

Onsdag: Köttfärsså och spagetti

Torsdag: Lax i ostsås med potatis

Fredag: Ädelostkyckling med ris

Lördag: Lasagne

Söndag: Pepparbiff med pressad potatis

Matsedel v.38

Måndag: Kassler, ris och mögelostsås

Tisdag: Korvstroganoff och ris

Onsdag: Kyckling med pastasås

Torsdag: Enchiladas

Fredag: Fläskfilée med potatisgratäng

Lördag: Det Andrea är sugen på

Söndag: Pizzakit

Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj

4 port


Du behöver:


Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk kallt vatten


Fyllning
1 purjolök
300 g bladspenat
1 st fiskbuljong tärning
3 st. ägg
1 dl grädde
250 g kesella
3 dl riven ost + garnering
200 g rökt lax (i skivor)
Smör


Gör så här:

Deg
Lägg ner bitar av smöret i mjölet.
Fördela smöret till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Knåda ihop degen till en boll och låt den ligga kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form men löstagbara kanter.
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 minuter på 225 grader


Fyllning
Skiva purjolöken i tunna skivor.
Hacka spenaten grovt.
Skiva laxen i strimlor.
Fräs purjolöken i smör.
Smula över buljongtärningen.
Lägg i spenaten rör om till den mjuknar.
Vispa sönder äggen.
Blanda i grädden, kesellan och osten.
Häll i fyllningen och laxen i pajskalet.
Garnera med ost
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter på 225 grader.




Dillkyckling

Dillkyckling

 

4 port

 

Du behöver:

3-4 kycklingfiléer

1 liter vatten

2 st. hönsbuljongtärningar

2 msk vitvinsvinäger

3 st. morötter

2 st. gula lökar

2 dl matlagningsgrädde

Salt

Peppar

Redning

4 msk hackad dill

 

Gör så här:

Skär morötterna och löken i bitar.

Skär kycklingen i bitar.

Koka upp vattnet, buljongen, vinägern, morötterna och löken tillsammans.

Lägg i kycklingen och låt det koka i 5 minuter.

Ta upp kycklingen, morötterna och löken.

Koka ihop 4 dl av buljongen lite.

Tillsätt grädden och låt koka upp.

Red såsen till önskad konsistens.

Smaka av såsen men salt och peppar.

Lägg i kycklingen, morötterna och löken.

Tillsätt dillen och koka upp.

 

Servera med potatis.



Fläskkotletter i ung

Fläskkotletter i ung

 

 

4 port

 

Du behöver:

4 fläskkotletter

Salt

Peppar

5 dl grädde

2 dl crème fraiche

140 g grönmögelost

2 msk soja

 

Gör så här:

Smöra en ugnsfastform.

Banka ut kotletterna lite.

Salta och peppra kotletterna på båda sidorna.

Lägg sedan ner kotletterna i formen.

Blanda resterande ingredienserna och häll det över kotletterna.

 

Tillaga i ungen ca 1 timme på 175 grader.

 

Servera med pressad potatis.


Testpilot

Har ansök om att bli testpilot för Arlas frukostpaket.

Bli det du också.


http://smartsontestpilot.se/arlafrukost/bli-testpilot/

http://www.youtube.com/watch?v=CyWP_RSp9y8


Matsedel v.37

Måndag: Fiskpinnar med mos

Tisdag: Hemmagjord hamburgare

Onsdag: Laxpaj

Torsdag: Baconsås med spagetti

Fredag: Dillkyckling med potatis

Lördag: Fläskfilé med klyftpotatis

Söndag: Fläskkotletter tillagade i ung med potatis

Pastasås med kantareller

4 port

Du behöver:
Bandspagetti
6 dl kantareller (ca 330 g ICA burkkantareller)
¼ - ½ chili
2 st gula lökar
Smör
salt och peppar
100 g philadelfiaost
3 dl mellanmjölk
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
70-80 g färsk spenat
Maizena

Gör så här
Koka pastan.
Hacka chili och lök i mindre bitar.
Fräs löken och chilin i smör.
Tillsätt kantarellerna.
Salta och peppra.
Blanda mjölk, vatten, philadelfiaost och grönsaksbuljong i en kastrull, låt det koka.
Rör ner svampblandningen.
Tillsätt spenaten.
Smaka av med salt och peppar
Red såsen med maizena till önskad konsistens.

Servera med pasta.


Ugnsbakad lax med räktzatsiki

4 port

Du behöver:
4 st portionsbitar lax
Havssalt
50 g smör
Fiskkrydda (Knorr)

Räktzatsiki
500 g räkor med skal
4 dl turkisk yoghurt
1-1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Smält smöret.
Strö havssalt i botten av en ugnsfast form.
Lägg laxbitarna ovanpå.
Häll det smälta smöret över laxbitarna.
Krydda med fiskkrydda
Sätt in formen i ugnen 20-25 min på 175 grader


Räktzatsiki

Gör så här:

Skala räkorna och grovhacka dom.
Riv gurkan och krama ur vattnet
Blanda ihop yoghurten, gurkan och pressa ner vitlöken.
Tillsätt sedan resterande ingredienserna.

Servera med potatis






Testpilot

Har ansökt om att bli testpilot för Findus Green Deli 

http://smartsontestpilot.se/findus-lattpanerad-fisk/bli-testpilot/


http://www.youtube.com/watch?v=9UUCqAejqrU

Kyckling paj

Mycket god och matig paj.

8 port

 

Du behöver:

Deg:

200g Dinkelmjöl

125 g lätt kesella

2 msk kallt vatten

50g flytande smör

Salt

 

Fyllning:

2 kyckling filéer

1 purjolök

Kycklingkrydda (Knorr)

1 röd paprika

2 dl crème fraiche chili & Paprika

3 ägg

1½ dl riven ost + till garnering

 

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser till pajdegen.

Knåda ihop till en deg.

Lägg degen i en påse i kylen ca 30 minuter

Tryck ut degen i en pajform och nagga den.

Grädda ca 10 min i ugnen, 200 grader.

 

Skär kycklingen i bitar.

Stek kycklingen i smör och krydda med kycklingkrydda.

Strimla purjolöken.

Skär paprikan i bitar.

Lägg i purjolöken tillsammans med kycklingen och låt den fräsa.

Lägg sedan ner paprikan.

 

Vispa ihop äggen.

Tillsätt Crème fraichen och osten.

Lägg kycklingen blandningen i pajskalet och häll över ägg röran.

Ström över riven ost

Grädda i nedre delen av ugnen 35-45 min

 

Servera med en sallad.


 


TestPilot

Jag har nu ansökt om att bli testpilot för Kelda Exotic Sauces.


http://smartsontestpilot.se/kelda-exotiska-saser/bli-testpilot/

http://www.youtube.com/watch?v=vw_ytDvbYio 


Matsedel v.36

Måndag: Korv med bröd

Tisdag: Kycklingpaj

Onsdag: Ungsbakad lax med räktzatziki

Torsdag: Tjockpannkaka

Fredag: Kantarellpasta

Lödag: Tacos

Söndag: Kycklinggratäng

Pestopasta med kyckling

Mycket enkelt och mycket gott.

4 port

Du behöver:
250 g frusilli (Skruvpasta)
1 grillad kyckling
1 paket bacon
250 g körsbärstomater
60 g oliver (Använde båda svarat och gröna)
1 ½ dl pesto
Parmesanost

Gör så här:
Koka pastan och låt den rinna av.
Rensa kycklingen.
Dela tomaterna.
Skiva oliverna.
Knaperstek baconen.
Blanda ihop kycklingen, baconen, oliver och tomaterna.
Häll sedan pastan över kycklingblandningen.
Blanda till sist ser peston.

Servera med riven parmesanost.












RSS 2.0