Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

4 port

 

Du behöver:

500 g kycklingfilé

1 tsk olja

salt, peppar, paprikapulver

3 msk vetemjöl

2 gula lökar

ca 200 g färska champinjoner

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 hönsbuljongtärning

2 dl vatten

1 dl vitt vin

Färsk basilika

 

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar och stek i olja.

Krydda med salt, peppar, och lite paprikapulver.

Flytta sedan över kycklingen till en gryta och strö över mjölet.

Vänd runt så det blandas.

Skär löken i klyftor och skiva champinjonerna.

Stek det så att löken mjuknar och vätskan från champinjonerna kokar in.

Blanda löken och svampen med kycklingen.

Tillsätt resten, utom den färska basilikan, om man använder torkad kan den tillsättas nu.

Låt det koka upp under omrörning så mjölet blandas ut.

Låt grytan sjuda ihop under lock ca 20 min.

Smaka av.

Tillsätt färsk basilika.

 

Servera med ris, potatis eller pasta. 

 


Ugnsbakad torsk med räkor

Ugnsbakad torsk med räkor

4 port

 

Du behöver:
ca 800 g torskrygg
3 dl milda mat extra (matlagningsgrädde)
färsk basilika
500 g räkor med skal
2 st. avokado
150 g riven västerbottenost
salt, peppar och olivolja

 

Gör så här:

Håll olivolja i botten av en ugnsfastform.

Lägg torsken i formen, salta o peppra.

Lägg basilikablad ovanpå fisken.

Skiva avokadon i klyftor och fördela över fisken.

Täck fisken med riven västerbottenost.

Häll över matlagningsgrädden.
Grädda i ugn 15-20 min i 225 grader.

Ska undertiden räkorna och lägg toppa med de innan servering

 

Servera med potatis

 


Matsedel v.9

Måndag: Gratinerad kassler med mozzarelle och sparris

http://andreanordling.blogg.se/2012/august/gratinerad-kassler-med-mozzarella-och-sparris.html

 

Tisdag: Kycklingfilé med salsa och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/september/kycklingfile-med-salsa.html
 

Onsdag: Tacolax med avokadosalsa

http://andreanordling.blogg.se/2013/january/tacolax-med-avokadosalsa-och-vasterbottensost-fyllda-tortillas.html

 

Torsdag: Rester

 

Fredag: David är i Bollnäs på styrkelyfts SM. Jag är i Umeå och hälsar på syrran.

 

Lördag: David är i Bollnäs på styrkelyfts SM. Jag är i Umeå och hälsar på syrran.

 

Söndag: Pizza


Matsedel v.8

Måndag: Kycklingstroganoff och ris

http://andreanordling.blogg.se/2013/january/kycklingstroganoff.html

 

Tisdag: Rester
 

Onsdag: Ugnsbakadtorsk med räkor och potatis

 

Torsdag: Rester

 

Fredag: Stekt fläskfilé med klyftpotatis och bea

 

Lördag: Marinerad kycklingfilé med ris

 http://andreanordling.blogg.se/2012/december/marinerad-kycklingfile.html

 

Söndag: Svampsoppa


Tacopaj

Tacopaj

4-6 port

 

Du behöver:

150 g Smör

3 dl vetemjöl

1 tsk paprikapulver

2 msk vatten

 

Fyllning:

500 g köttfärs

1 msk smör

1 påse tacokrydda (ca 40g)

1 dl vatten

2 dl lätt crème fraiche paprika & chili

2 dl lätt crème fraiche

250 g körsbärstomater

150 g riven ost texmex

1 tsk paprikapulver

 

Gör så här:

Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver till en massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Ställ formen i kyl ca 30 min.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min i 225 grader.

Bryn köttfärsen i smör.
Tillsätt tacokrydda och vatten.
Låt det koka ca 5 min.
Blanda ihop den smaksatta crème fraichen med den naturella crème fraichen i en skål.
Halvera tomaterna.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
Täck med tomathalvor och strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Tillaga pajen i mitten av ugnen ca 25 min i 225 grader, tills osten fått fin färg.

 

Servera med crème fraiche och tacochips.

 

 

Matsedel v.7

Måndag: Kebabgryta och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kebabgryta.html

 

Tisdag: Makaronipudding

 

Onsdag: Paneradfisk med sås och potatis

Sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html

 

Torsdag: Baconsås med pasta

http://andreanordling.blogg.se/2010/december/mandag-v47.html

 

Fredag: Paneradefläskkotletter med sås och potatis

 

Lördag: Italienska kycklinggryta med ris eller potatis

 

Söndag: ???


Vaniljkakor

Vaniljkakor

Ca 40 bitar

 

Du behöver:

Smet

4st. ägg

5 dl socker

6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

3 dl kallt vatten

2 tsk vaniljsocker

 

Glasyr

200 g smör

2 dl socker

6 tsk vaniljsocker

2 st. äggulor

1 påse (100-200g) kokos eller strössel

 

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda ihop mjöl, bakpulver, vatten och vaniljsocker.

Blanda ihop de torra ingredienserna med äggvispet och blanda försiktigt till en slät smet.

Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form och grädda 20-30 minuter i 225 grader.

Låt svalna.

Smält ihop smör, socker, vaniljsocker och äggulorna bred ut glasyren på den upp och nervända kakan.

Strö över strössel eller kokos.

 


Nutellacookies

Nutellacookies

ca 24 st

 

Du behöver:

1 dl strösocker

1 ägg

2 dl nutella (200g) (kylskåpskall)

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

 

Gör så här:

Vispa ihop ägg och socker lätt.

Tillsätt nutella och rör till en slät smet.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

Tillsätt mjöl och bakpulver i ägg smeten.

Arbeta snabbt ihop till en deg.

Dela degen i två bitar och forma de till rullar, inte för smala.

Skär upp varje rulle i 12 skivor.

Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt.

Använd undersidan på ett glas för att platta till varje bit.

Ställ kakorna kallt i ca 10 min.

Grädda sedan 8-10 min i 175 grader.

Låt kakorna svalna på galler.

Vill man kan man smälta lite mörk choklad och ringla över.

 

 

 
 

Citronpasta med röktlax

Citronpasta med rökt lax

3 port

 

Du behöver:

200 g kallrökt lax i skivor

2 ägg

2 dl färsk riven parmesanost

Finrivet skal av ½ citron

1 dl finhackad dill

½ tsk nymald svartpeppar

250g färsk pasta

150g sockerärtor

 

Gör så här: 

Koka pastavatten.

Skär laxen i strimlor.

Vispa samman ägg, parmesan, citronskal, dill och svartpeppar i en skål.

Koka pastan.

Lägg i sockerärtorna den sista halvminuten.

Häll av vattnet.

Häll i äggblandningen och laxstrimlorna över den varma pastan.

Blanda om och servera.

 

Hämtat receptes hos http://mimmitest.blogg.se/

 


Krämig Fläskfilé

Krämig Fläskfilé

4 port

 

Du behöver:

1 stor fläskfilé
5 soltorkade tomater 
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
KNORR Kött & grillkrydda
salt & svartpeppar
smör att steka i

 

Gör så här:

Putsa och skär filén i skivor.
Salta och peppra.
Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång!) så det får fin färg på båda sidor.
Strimla purjon och soltorkade tomater.
Låt de steka med tills löken mjuknat.
Häll på matlagningsgrädden och crème fraichen.
Smula ner buljongtärningen.
Pressa i en vitlöksklyfta.
Låt puttra tills köttet är klart.
Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.

 

 

 


Matselde v.6

Måndag: Korvstroganoff och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/may/korvstroganoff.html

 

Tisdag: Baconsås med pasta

http://andreanordling.blogg.se/2010/december/mandag-v47.html

 

Onsdag: Ugnsbakadlax med potatis

http://andreanordling.blogg.se/2012/november/ugnsbakad-lax.html

 

Torsdag: Pannkaka med sylt

 

Fredag: Citronpasta med röktlax

 

Lördag:Tacopaj

 

Söndag: Söndagsstek med gräddsås och potatis

 


RSS 2.0