Matsedel v.22

Måndag: Hemmagjorda hamburgare

 

Tisdag: Snabb och gog lax i ugn med sallad och potatis

http://andreanordling.blogg.se/2011/october/snabb-och-god-lax-i-ugn.html

 

Onsdag: Kycklingklubbor med ris

 

Torsdag: Pasta ai fornodi pollo

 

 Fredag: Rostbiff och potatis av något slag

http://andreanordling.blogg.se/2012/february/rostbiff.html

 

 Lördag: Stekt oxfilé och klyftpotatis

 

Söndag: Räkor

 

Oreganokyckling

Oreganokyckling

4 port

 

Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
salt och peppar
smör
5 dl matlagningsgrädde
2 st. hönsbuljongtärningar
2 msk balsamvinäger
4 st. vitlöksklyftor
3-4 tsk oregano

 

Gör så här:

Dela kycklingen i 3-6 delar på längden.
Stek i smör.
Salta och peppra.
Lägg över den stekta kycklingen i en ugnsform. 
Koka upp matlagningsgrädden, balsamvinäger, oregano och vitlök i en kastrull.
Häll såsen över kycklingen.
Tillaga i ugnen på 200 grader i 20 minuter. 


Servera med en sallad och pressad potatis eller klyftpotatis.

 


Matsedel v. 21

Måndag: Mormors köttfärslimpa (rester)

http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html

 

Tisdag: Omelett (Blev lasagne förra veckan)

 

Onsdag: Tacolax med avocadosalsa

http://andreanordling.blogg.se/2013/january/tacolax-med-avokadosalsa-och-vasterbottensost-fyllda-tortillas.html

 

Torsdag: Oreganokyckling med ris

 

 Fredag: Återkommer när middagen ätits :)

 

 Lördag: Det Andrea är sugen på

 

Söndag: Stektfläskfilé med klyftpotatis, sås och grönsaker.

 

Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

4 port

 

Du behöver:

ca 7oo g fläskfilé

2 tsk dijonsenap

1 st. rödpaprika

1-2 st. vitlök

1 st. gul lök

1 msk tomatpure

Ca 6 st. färska champinjoner

1 msk kalvfond

½ - 1 msk honung

3 dl matlagningsgrädde

2 dl crème fraiche

salt peppar

 

Gör så här:

Skär köttet i skivor och stek, krydda.

Finhacka löken.

Tärna paprikan och klyfta champinjonerna.

Fräs grönsakerna tillsamman, pressa ner vitlöken och låt den fräsa med.

Lägg sedan över grönsakerna och köttet i en gryta.

Tillsätt resten av ingredienserna.

Låt det koka ihop ca 10-20 minuter på låg värme.

 


Servera med klyftpotatis eller pressad potatis och sallad.

 

 


Matsedel v.20

Måndag: Mormors köttfärslimpa

http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html

 

Tisdag: Omelett

 

Onsdag: Paneradfisk med potatis och sås

Sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html

 

Torsdag: Emmelies kyckling i ugn

 

 Fredag: Stekta fläskkotletter med klyftpotatis  

 

 Lördag: Lamm och potatisgratäng

 

Söndag: Fläskfilégryta


Matsedel v.19

Måndag: Skinksås med pasta och sallad

 

Tisdag: Kyckling med mango chutney och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/april/kyckling-med-mangochutneysas.html

 

Onsdag: Ugnsbakad torsk med räkor

http://andreanordling.blogg.se/2013/february/ugnsbakad-torsk-med-rakor.html

 

Torsdag: Kasslergryta med ris/couscous och sallad

http://andreanordling.blogg.se/2012/september/kasslergryta.html

 

 Fredag: Restaurang CG  

 

 Lördag: Fylld fläskfilé med klyftpotatis
             Smulpaj med glass

 

Söndag: Lyxig lasagne

            


Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

2 limpor

 

Du behöver:

50 gram smör

6 dl mjölk (vatten funkar också bra)

1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst

1 msk salt

½ dl brödsirap

11-13 dl rågsikt

 

Gör så här:

Smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet.
Blandningen ska vara lite över 40 grader om du använder torrjäst, och 37 grader om du använder färsk jäst.

 

Smula jästen i en bunke.

 

Häll över degspadet och lös upp jästen.

 

Tillsätt salt och sirap.

 

Rör ner rågsikten tills degen börjar släppa från bunkens kanter.

 

När du arbetat klart degen, låt den då få jäsa under bakduk över i 30-45 minuter.

 

När degen jäst klart, lägg upp den på en mjölad bänk och knåda den tills degen blir smidig.

 

Dela degen i två bitar, forma till limpor och lägg i bakformar. (avlånga sockerkakasformar)

 

Låt jäsa 30 minuter.

 

Pensla brödet med lite olivolja, strö över lite flingsalt och grädda i 200 grader i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen.

 


Mellanmålsmuffins

Mellanmålsmuffins

 

6 st.

 

Du behöver:

1 ½ dl dinkelmjöl, fullkorn

25g bakproteinpulver eller proteinpulver med naturel smak

2 tsk bakpulver

1 ägg

3/4 (75g) Kvarg eller kesella

3/4 fil

3 msk rapsolja

1 ½ banan

30 g mörk choklad (80 %)

 

Gör så här:

Blanda samman mjölet, proteinpulvret och bakpulvret. 

Rör sedan ner ägget, kesellan/kvargen, filen och rapsoljan.

Mosa bananen och hacka chokladen.

Rör ner de i smeten.

Portionera ut smeten i muffinsformar (stora).

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

 

Ca näringsvärde per muffins

232 kcal

9 g protein

12 g fett

21 g kolhydrater

 


RSS 2.0