Grekisk pastagratäng

Grekisk pastagratäng

 

Du behöver:

250 g pasta

500 g köttfärs

Salt

Peppar

1 st. gul lök

1 st. paprika valfri färg

2 st. vitlöksklyftor

2-4 dl krossade tomater

1 dl tomatpuré

½ tsk kanel

2 dl crème fraiche

1 dl riven ost

 

Gör så här:

Koka pastan.

Hacka löken och dela paprikan i mindre bitar.

Bryn tillsammans med köttfärsen i smör i en gryta.

Tillsätt pressad vitlök.

Salta och peppra.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kanel.

Låt det puttra några minuter. Smaka ev. av med mera salt.

Lägg den kokta pastan i en smord ugnsfast form.

Bred ut köttfärsröran över.

Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar.

Bred blandningen ovanpå.

Gratinera i ugnen på 225 grader. 15-20 minuter tills ost täcket har fått färg.

 

 

 

Matsedel v.22

Måndag: Hotdogs och makaroner

 

Tisdag: Hemmagjorda hamburgare

 

Onsdag: Panerad torsk med gurksås och morötter

 

Torsdag: Rester

 

Fredag: Grekisk pastagartäng

 

Lördag: Tacos

 

Söndag:Rostbiff med potatisbakelse

http://andreanordling.blogg.se/2012/february/rostbiff.html


Matsedel v.21

Måndag: Pizza

 

Tisdag: Gratinerad klassler med mozzarella och sparris

http://andreanordling.blogg.se/2012/august/gratinerad-kassler-med-mozzarella-och-sparris.html

 

Onsdag: Sushi 

 

Torsdag: Pannkaka med sylt och grädde

 

Fredag: Restaurang, Pasta Backen

 

Lördag: Stekt fläskfilé med klyftpotatis och bea

 

Söndag: Älgstek med potatisbakelse


Matsedel v.20

Måndag: Kelda soppa

 

Tisdag: Pölsa med rödbetor

 

Onsdag: Restaurang 

 

Torsdag: Stekt kyckling med sallad

 

Fredag: Norrlandsmästerskapen i S-vall

 

Lördag: Norrlandsmästerskapen i S-vall

 

Söndag: Norrlandsmästerskapen i S-vall


Matsedel v.19

Måndag: Rester

 

Tisdag: Kyckling med kelda ostsås

 

Onsdag: Stekttorsk med rivna morrötter

 

Torsdag: Kelda soppa

 

Fredag: Kelda soppa

 

Lördag: Hemmagjorda hamburgare

 

Söndag: Stekt karre med sallad


Matsedel v.18

Måndag: Kassler

 

Tisdag: Pölsa och rödbetor

 

Onsdag: Förrätt: Tunnbrödkorgar med skagaenröra
              Huvudrätt: Grillad entrecote med tillbehör

 

Torsdag: Stekt kyckling med sallad

 

Fredag: Fylld lövbiff med sallad

 

Lördag: Pizza

 

Söndag: Fylld fläskfilé med sallad


Sommarbitar i långpanna

Sommarbitar i långpanna

 

Du behöver:

Botten:

2 st. ägg

3 dl socker

150 g smör

1,5 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Glasyr:

100 g smör

5 dl florsocker

4 msk koncentrerad saft

1 msk vaniljsocker

 

Gardering

1,5 dl kokos

 

Gör så här:

Botten:

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt vaniljsockret i äggsmeten samt växlande mjöl och mjölk..

Rör ner det smälta smöret.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca. 30x40 cm.

Grädda i ugn 200 grader ca 13 minuter (ska nästan vara färdiggräddad) + 3 minuter med glasyren.

 

Glasyr:

Smält smöret. När ca 10 minuter av gräddningstiden har gått, blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt det i smöret, rör om.

Tillsätt oblandad saft.

Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla lite, ca. 3-4 minuter.

Ta ut kakan och strö direkt över med kokos.

Låt kakan kallna.

Skär i bitar.

 

 

 
 

 


Gullans kaka i långpanna

Gullans kaka i långpanna

 

Du behöver:

Botten:

2st. ägg

3 dl socker

150g smör

1,5 dl mjölk

4 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 msk vailjscoker

1 msk bakpulver

 

Glasyr:

112,5g smör

3,75 dl florsocker

2,25 msk grädde

1,5 tsk vaniljsocker

 

Dekoration:

50g choklad

 

 

Gör så här:

Smält smör.

Vispa ägg och socker.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.

Tillsätt blandningen i äggsmeten.

Blanda i smör och mjölk.

Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

 

Grädda kakan i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge.

Låt kakan kallna helt.

 

Glasyr:

Smält smöret (det ska vara 112,5 gram), blanda i resten.

Rör om tills det blandats till en slät smet.

Bred den varma glasyren över den kalla kakan.

Låt stelna.

 

Dekorera:

Smält choklad och ringla över glasyren.

 

 
 

 


RSS 2.0