Chocolate chip cookie brownie

Chocolate chip cookie brownie
12-16 bitar
 
Du behöver:
Cookiedeg
70 g smör, rumsvarmt
1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 3/4 del vetemjöl
70 g mörka chokladknappar
 
Brownie
100g mörk choklad
60 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl kakao
1/2 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Degen
Vispa smör, farinsocker och socker fluffigt.
Tillsätt ägget och blanda ihop.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och arbete ihop till en deg.
Låt den vila i kylen.
 
Brownie
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en fyrkantig bakfrom, ca 20x20 cm.
Hacka chokladen och smält den under omrörning tillsammans med smöret.
Ta bort kastrullen från från värmen och tillsätt resten av ingredienserna.
Fördela smeten i formen.
Dela cookiedegen i bitar och platta ut dem.
Lägg sedan degen över semeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Låt den svalna och skär den i bitar.
 
 
 

Chokladsnittar

Chokladsnittar

Du behöver:
75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1/2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 krm bikarbonat
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
40 g ljus eller mörk choklad

Garnering
Ca 40 g ljus eller mörk choklad

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en bunke.
Tillsätt mjölet och rör ihop till en deg.
Hacka chokladen och blanda den i degen.

Dela degen i två delar. Rulla varje del till en längd.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper brett istär från varandra.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 min.
Skär sedan längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Låt kakorna svalna på plåten.

Smält schoklad och ringla över.
Låt det stelna.

 

 

Pastagratäng med kyckling

Pastagratäng med kyckling
 
Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
4 port kokt pasta
4 dl bearnaissås
2 dl creme fraiche
Riven ost
Salt
Peppar
 
Gör så här:
Koka pasta för 4 prot.
Skär kycklingfiléen i bitar.
Stek kycklingfilén och krydda med salt och peppar. 
Lägg pastan och kycklingen i en ugnssäker form och blanda ihop. 
Blanda bearnaisesåsen med crème fraiche. 
Häll såsen över pastan och strö på riven ost. 
Gratinera i 200 grader i ca 20-25 min. 
Servera med en sallad.

Köttfärspaj med trattkantarerller

Köttfärspaj med trattkantarerller
 
Du behöver:
Pajdeg
50 g smör
4 dl Vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 tsk Bakpulver
 
Fyllning
500g Nötfärs
1-2 st lökar
1-2 nävar torkade trattkantareller
2 st. Vitlöks klyftor
1 tsk Salt
1 krm Peppar
 
Topping
4 dl crème fraiche 
4 msk Majonnäs 
2 dl riven ost
 
Gör så här:
Pajdeg
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i in en pajform.
 
Fyllning
Hacka löken och vitlöksklyftornna.
 
Stek sedan löken i en stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och stek den tillsammans med löken.
Lägg sedan i svamen och krydda med salt och peppar.
Till sist håll kötfärsblandningen i pajskalet.
 
Topping
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål.
Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
 
Tillaga pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter.
Servera med en sallad.
 

RSS 2.0