Tacokyckling med ostsås
Grillade nektariner med hallon och vaniljkvarg
Ingredienser
4 mogna (ej hårda) nektariner
2 msk smör eller margarin
2 msk rårörsocker
300-500 g frysta hallon (beroende på hur mycket sås man vill va)
2 msk florsocker
Till servering
vaniljkesella (vaniljkvarg)
Skär nektarinerna i halvor och kärna ur dem.
Smält matfettet. Pensla dem med matfettet och strö på sockret.
Passera drygt hälften av hallonen genom en sil. Blanda med florsocker.
Grilla nektarinerna med sockersidan nedåt några minuter.
Servera med hallonsås, vaniljkvarg och resten av hallonen.
Fisk & potatis i foliepaket.
Fisk & potatis i foliepaket.
6 port
Du behöver:
2 paket torsk
4 portionsbitar lax
15 potatisar
2-3 tomater
4 st. vitlöksklyftor
1 rödlök
1 ask färska champinjoner
½ dl flytande smör (alternativt smält smör)
2 tsk flingsalt- gärna med vitlökssmak
2 lime
1 knippe gräslök
Ugnsfolie
Gör så här:
Skär fisken i bitar och salta.
Skiva potatisen och de övriga grönsakerna.
Rör sedan i hop smöret (smält först om det ej är flytande) med lite pressad lime och pressa ner vitlöken ha även i det smaksatta saltet.
Gör sedan kvadratiska bitar av folien.
Lägg på fisken, potatis, tomater, svamp och rödlök.
Häll över lite av smörsåsen och klipp över gräslök.
Ringla eventuellt över lite flytande smör det sista du gör.
Vik i hop till paket.
Tillaga i ugnen på 175 grader ca 35-40 minuter.
Servera paketen
Kladdig Kladdkaka
Kladdig Kladdkaka
Du behöver:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
Blanda samman resten av ingredienserna.
Rör sedan ihop det med äggsmeten. (blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.)
Häll ner smeten i en brödad form.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. I ugnen på 175 grader.
Låt svalna och servera med grädde eller glass och bär.