Matsedel v.44
Tisdag: Kotletter i ugn med potatis
Onsdag: Hot Dogs med potatismos
Torsdag: Kyckling med olivpasta
Fredag: Huvudrätt:Kantarellpasta
Efterrätt: Oboy pannacotta
Lördag: Återstår att se
Söndag: Det vi är sugna på
Snabb och god lax i ugn
Snabb och god lax i ugn
4 port:
Du behöver:
2 skivor vitt bröd
1 citron
4 bitar lax (portions förpackade)
100-200 g Philadelphiaost med Gräslök
Gör så här:
Smula brödet.
Riv citronskalet fint och blanda med brödet.
Lägg laxbitarna i en ugnsfastform.
Bred över Philadelphiaosten på varje bit.
Strö sedan över brödet på laxen.
Tillaga i ugnen 15-20 på 180 grader.
Servera med potatis eller pasta och sallad.
Matsedel v.43
Tisdag: Rester
Onsdag: Philadelphia lax med potatis
Torsdag: Kyckling med olivpasta
Fredag: Färskpasta med hummer och kräftsås
Lördag: Karin bjuder på middag
Söndag: Det vi är sugna på
Kycklinggratäng med svamp
Kycklinggratäng med svamp
4 portioner
Du behöver:
1 st grillad kyckling
2 burkar crème fraiche med svampsmak
2-3 dl matlagningsgrädde
150 gram Riven ost
5 st champinjoner
Gör så här:
Ta bort skinnet från kycklingen, rensa och dela i mindre bitar.
Lägg kycklingen i en skål.
Skiva champinjonerna.
Lägg sedan dem i skålen med kycklingen och blanda.
Lägg kycklingblandningen i en ugnsfastform.
Blanda crème fraichen, matlagningsgrädden och osten. Krydda med svartpeppar.
Häll sedan blandningen över kycklingen.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 min på 225 grader.
Servera med ris.
Fetaostfylld fläskfilé
Fetaostfylld fläskfilé
4 port
Du behöver:
1 fläskfilé
150-200 g fetaost
1 dl crème fraiche
½ purjolök
Salt
Peppar
Gör så här:
Mosa samman fetaosten och crème fraichen.
Hacka purjolöken fint och blanda i.
Smaka av med salt och peppar.
Skär ett snitt längs hela fläskfilén.
Fyll med fetaost röran.
Bild ihop fläskfilén med steksnöre.
Krydda med salt och peppar runt om.
Sek i stekpannan eller tillaga den i ugnen.
Servera med pressad potatis
Cornflakes torsk
Cornflakes torsk
4 port
Du behöver:
1 paket tork (det går bra med en annan vit fisk också)
5 msk flytande smör
1 dl störbröd
3 dl krossad cornflakes
3 krm salt
1-2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
Blanda ihop störbröd, cornflakes, salt och smör.
Pressa i vitlöken i röran.
Bred senan ut röran över fisken.
Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Servera med potatis och rivna morötter
Matsedel v.42
Tisdag: Palt med lingonsylt
Onsdag: Cornflakes torsk med rivna morötter och potatis
Torsdag: Pannkaka
Fredag: Fetaostfylldfläskfile och pressadpotatis
Lördag: Kycklinggratäng med svamp
Söndag: Hemmagjorda hamburgare
Matsedel v.41
Tisdag: Chicken nagget och ris
Onsdag: Findus panerade torskfile med potatis och bostongurkasås (är testpilot för panerade fisken)
Torsdag: Kycklingei Tikka Masala sås och ris ( är testpilot för kelldas Tikka Masala sås)
Fredag: Spagetti och köttfärssås
Lördag: Panerade kotletter och potatis
Söndag: Lax, klyftpotatais och bostongurkasås
Mumsig chokladkaka
Kladdkaka med vitchokladtäcke
8-10 bitar
Du behöver till botten:
150g smör
2 ägg
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Du behöver till täcket:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vitchoklad
Valnötter
Gör så här: (Botten)
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl.
Rör sedan ner det i ägg smeten.
Tillsätt till sist det smälta smöret.
Häll smeten i formen i grädda i 15-20 min på 175 grader (Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten)
Gör så här: (Täcket)
Koka upp grädden och smöret i en kastrull.
Dra kastrullen från värmen och bryt i chokladen och låt den smälta.
Bred ut chokladen över kakan.
Garnera med valnötter.
Servera kall
Matsedel v.40
Tisdag: Kycklingsallad
Onsdag: Lax och spenatpaj
Torsdag: Kycklingrulle/Kebabrulle
Fredag: Färskpasta med räksås
Lördag: Baconinlindad kyckling med ris
Söndag: Makaroner och korv