Matsedel v.44
Måndag: Kyckling med sötpotatis och sås
Tisdag: Stuvademakaroner och korv
Onsdag: Lax med kräftstjärtar
Torsdag: Tjockpannkaka
Fredag: Det som finns hemma
Lördag: Tävling i Jokkmokk
Söndag: River köket = matlådor eller hämtmat
Matsedel v.44
Måndag: Kyckling med sötpotatis och sås
Tisdag: Stuvademakaroner och korv
Onsdag: Lax med kräftstjärtar
Torsdag: Tjockpannkaka
Fredag: Det som finns hemma
Lördag: Tävling i Jokkmokk
Söndag: River köket = matlådor eller hämtmat
Kasslerlåda
Kasslerlåda
4 port
Du behöver:
3 dl okokt ris
500 g kassler
ca ½ st. purjolök
1.5 dl matlagningsgrädde
½ dl majonnäs
½ dl chilisås
ca 150 g riven ost
Gör så här:
Koka riset.
Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
Rör ihop matlagningsgrädden, majonnäsen och chilisåsen i en bunke.
Lägg riset i en ugnsform.
Lägg purjolöken och kasslertärningarna ovanpå riset och rör om.
Häll gräddblandningen över.
Fördela den rivan osten ovanpå.
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C ca 15-20 minuter.
Gratinera ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
Matsedel v.43
Måndag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag: Paneradfisk med koktpotatis och sås
sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html
Onsdag: Rester
Torsdag: Kyckling i keldas ostsås med ris eller pasta
Fredag: Skinkschnitzel med klyftpotatis
Lördag: Marinerad kycklingfilé med ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/december/marinerad-kycklingfile.html
Söndag: Köttfärsbiffar med potatis och brunsås
Vitlökskyckling i frasigt paket
Vitlökskyckling i frasigt paket
4 port
Du behöver:
3-4st kycklingfiléer
200 gram Färskost, vitlök och örter
4-8 st färska champinjoner
2 st Smördegsplattor på rulle
basilika
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar.
Skär svampen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg.
Ta upp svampen och lägg åt sidan.
Fräs basilika i lite smör.
Tillsätt kycklingen. Stek tills den nästan är genomstekt.
Dela smördegspalttorna på mitten och lägg upp den fyra plattorna på en plåt med smörpapper.
Fördela svamp och kyckling på de fyra plattorna.
Klicka på färskost på varje platta.
Vik över kanterna och forma till ett paket.
Ringla över lite flytande smör eller riven ost.
Tillaga i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
Servera med sallad
Matsedel v.42
Måndag: Ljuvliglax i form och potatis
http://andreanordling.blogg.se/2013/april/ljuvlig-lax-i-form.html
Tisdag: Ugnsstektkyckling med sötpotatis
Onsdag: Kasslerlåda
Torsdag: Rester
Fredag: Chipsgratäng
Lördag:
Söndag: Panerade fläskkotletter med potatis och svampsås
Matsedel v.41
Måndag: Korvstroganoff och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/korvstroganoff.html
Tisdag: Hemmagjorda hamburgare
Onsdag: Lax med keldas ostsås, fyra ostar
Torsdag: Potatisburjare och bacon
Fredag: Restaurang
Lördag: Vitlökskyckling i frasigtpaket
Söndag: Varma mackor
Kyckling med soltorkade tomater och mozzarella
Kyckling med soltorkade tomater och mozzarella
4 port
Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
smör att steka i
salt & peppar
125 g mozzarella
lite bladspenat
5 soltorkade tomater
2 msk oljan
5 - 10 st. körsbärstomater
Gör så här:
Ställ ugnen på 200-220 grader.
Smörstek kycklingfiléerna
Salta och peppra.
Blanda ner bladspenaten så att den hinner hettas upp & bli mjuk.
När kycklingfiléerna är lite mer än brynta skär dem i bitar och fördela ut dem i en ugnssäker form.
Klipp över soltorkade tomater.
Ringla över oljan.
Skär tomaterna i mitten och lägg över kycklingen.
Fördela sedan mozzarellaosten över.
Tillaga i ugnen ca 20 i 200 grader tills osten har smält.
Servera med ris eller pasta
Hallonpaj
Hallonpaj
4 port
Du behöver:
Smuldeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g mjukt smör
2 dl vaniljkräm på pulver (använd vaniljsås och gör den tjock)
2-3 dl hallon
Gör så här:
Blanda samman mjöl, socker och rumsvarmt smör i en bunke tills det blir en smulig massa.
Blanda vaniljkrämen.
Lägg ett lager smuldeg i botten av en paj ugnsfast form eller fördela i portionsformar.
Bred sedan ut vaniljkrämen.
Fördela hallonen över krämen.
Avsluta med ett lager smuldeg.
Grädda ca 20-30 minuter i ugnen på 200 grader.
Servera med vaniljglass