Matsedel v.22
Måndag: Hemmagjorda hamburgare
Tisdag: Snabb och gog lax i ugn med sallad och potatis
http://andreanordling.blogg.se/2011/october/snabb-och-god-lax-i-ugn.html
Onsdag: Kycklingklubbor med ris
Torsdag: Pasta ai fornodi pollo
Fredag: Rostbiff och potatis av något slag
http://andreanordling.blogg.se/2012/february/rostbiff.html
Lördag: Stekt oxfilé och klyftpotatis
Söndag: Räkor
Oreganokyckling
Oreganokyckling
4 port
Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
salt och peppar
smör
5 dl matlagningsgrädde
2 st. hönsbuljongtärningar
2 msk balsamvinäger
4 st. vitlöksklyftor
3-4 tsk oregano
Gör så här:
Dela kycklingen i 3-6 delar på längden.
Stek i smör.
Salta och peppra.
Lägg över den stekta kycklingen i en ugnsform.
Koka upp matlagningsgrädden, balsamvinäger, oregano och vitlök i en kastrull.
Häll såsen över kycklingen.
Tillaga i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Servera med en sallad och pressad potatis eller klyftpotatis.
Matsedel v. 21
Måndag: Mormors köttfärslimpa (rester)
http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html
Tisdag: Omelett (Blev lasagne förra veckan)
Onsdag: Tacolax med avocadosalsa
Torsdag: Oreganokyckling med ris
Fredag: Återkommer när middagen ätits :)
Lördag: Det Andrea är sugen på
Söndag: Stektfläskfilé med klyftpotatis, sås och grönsaker.
Fläskfilégryta
Fläskfilégryta
4 port
Du behöver:
ca 7oo g fläskfilé
2 tsk dijonsenap
1 st. rödpaprika
1-2 st. vitlök
1 st. gul lök
1 msk tomatpure
Ca 6 st. färska champinjoner
1 msk kalvfond
½ - 1 msk honung
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
salt peppar
Gör så här:
Skär köttet i skivor och stek, krydda.
Finhacka löken.
Tärna paprikan och klyfta champinjonerna.
Fräs grönsakerna tillsamman, pressa ner vitlöken och låt den fräsa med.
Lägg sedan över grönsakerna och köttet i en gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Låt det koka ihop ca 10-20 minuter på låg värme.
Servera med klyftpotatis eller pressad potatis och sallad.
Matsedel v.20
Måndag: Mormors köttfärslimpa
http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html
Tisdag: Omelett
Onsdag: Paneradfisk med potatis och sås
Sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html
Torsdag: Emmelies kyckling i ugn
Fredag: Stekta fläskkotletter med klyftpotatis
Lördag: Lamm och potatisgratäng
Söndag: Fläskfilégryta
Matsedel v.19
Måndag: Skinksås med pasta och sallad
Tisdag: Kyckling med mango chutney och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/april/kyckling-med-mangochutneysas.html
Onsdag: Ugnsbakad torsk med räkor
http://andreanordling.blogg.se/2013/february/ugnsbakad-torsk-med-rakor.html
Torsdag: Kasslergryta med ris/couscous och sallad
http://andreanordling.blogg.se/2012/september/kasslergryta.html
Fredag: Restaurang CG
Lördag: Fylld fläskfilé med klyftpotatis
Smulpaj med glass
Söndag: Lyxig lasagne
Rågsiktsbröd
Rågsiktsbröd
2 limpor
Du behöver:
50 gram smör
6 dl mjölk (vatten funkar också bra)
1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst
1 msk salt
½ dl brödsirap
11-13 dl rågsikt
Gör så här:
Smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet.
Blandningen ska vara lite över 40 grader om du använder torrjäst, och 37 grader om du använder färsk jäst.
Smula jästen i en bunke.
Häll över degspadet och lös upp jästen.
Tillsätt salt och sirap.
Rör ner rågsikten tills degen börjar släppa från bunkens kanter.
När du arbetat klart degen, låt den då få jäsa under bakduk över i 30-45 minuter.
När degen jäst klart, lägg upp den på en mjölad bänk och knåda den tills degen blir smidig.
Dela degen i två bitar, forma till limpor och lägg i bakformar. (avlånga sockerkakasformar)
Låt jäsa 30 minuter.
Pensla brödet med lite olivolja, strö över lite flingsalt och grädda i 200 grader i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen.
Mellanmålsmuffins
Mellanmålsmuffins
6 st.
Du behöver:
1 ½ dl dinkelmjöl, fullkorn
25g bakproteinpulver eller proteinpulver med naturel smak
2 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 (75g) Kvarg eller kesella
3/4 fil
3 msk rapsolja
1 ½ banan
30 g mörk choklad (80 %)
Gör så här:
Blanda samman mjölet, proteinpulvret och bakpulvret.
Rör sedan ner ägget, kesellan/kvargen, filen och rapsoljan.
Mosa bananen och hacka chokladen.
Rör ner de i smeten.
Portionera ut smeten i muffinsformar (stora).
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Ca näringsvärde per muffins
232 kcal
9 g protein
12 g fett
21 g kolhydrater