Kotletter med svampsås

Kotletter med svampsås

4 port

 

Du behöver:

4 st. fläskkotletter

4 st. schalottenlökar

Ca 600 g färska champinjoner

3 dl grädde

4 dl mjölk

1 st. köttbuljongtärning

Salt

Peppar

Timjan

Vetemjöl till redning

 

Gör så här:

Hacka löken.

Skiva champinjonerna.

Salta och pepprat kotletterna och stek dem.

Lägg sedan kotletterna på en tallrik.

Steg löken och svampen med smör i stekpannan.

Lägg tillbaka kotletterna.

Häll på mjölken och grädden.

Smula ner buljongtärningen och krydda med timjan.

Red såsen till önskad konsistens.

Låt det puttra ca 15 minuter

 

Servera med kokt potatis eller färsk pasta.

 

(Det blir mycket av den goda såsen)


Matsedel v.47

Måndag: Amerikanska proteinpannkakor


Tisdag: Kyckling i Tikka Masala sås med ris


Onsdag: Thaigryta med lax och ris


Torsdag: Fetaost biffar med potatis


Fredag: Ryggbiff med potatis och stekt lök


Lördag: Kycklingklubbor med ris och beasås


Söndag: Kotletter i ugn med Färskpasta eller potatis


Kasslergratäng med pasta

Kasslergratäng med pasta
4 port


Du behöver:
500 g kassler
Pasta för 4 port ca 300 g


Tomatsås:
2 st röda äpplen
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
Smör 1 msk
400 g krossade tomater


Ostsås:
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
4 dl riven ost
Salt
Peppar


Gör så här:
Skär kassler i strimlor


Tomatsås:
Tärna äpplena.
Strimla purjolöken.
Hacka vitlöksklyftorna.
Fräs allt sammans i smör.
Häll i de krossade tomaterna och låt det koka i några minuter.


Ostsås:
Rör ut mjölet i lite av mjölken.
Koka upp resten av mjölken och håll sedan i redningen.
Salta och peppra.
Låt det sedan koka några minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och häll i osten.(Spara ca 1 dl till garnering).


Varva tomatsås, ostsås, okokta pastaskruvar och den strimlade kassler i en ugnsfast for.
Avsluta sista lagret med ostsås och garnera med riven ost.
Tillaga i ugnen ca 40 minuter på 225 grader.
Servera med sallad.


Matsedel v.46

Måndag: Pastasås av rörorna från bakadpotatis

Tisdag: Lufsa

Onsdag: Korvstroganoff och ris

Torsdag: Kasslergratäng med pasta

Fredag: Lax med täcke och pressadpotatis

Lördag: Helstekt fläskfilé med klyftpotatis

Söndag: Hämtmat

Testpilot

Jag har nu ansökt om att bli testpilot för Arla Köket® thaipanna.
Den såg väldigt sännande ut. Så jag hoppas att jag får testa den.

 http://smartsontestpilot.se/thaipanna/bli-testpilot/

Mer information om Arla Köket® thaipanna hittar du här:
http://smartsontestpilot.se/thaipanna/om-testprodukten/

Här är en liten film snutt om produkten:
http://www.youtube.com/watch?v=rvC76FmXKCM&feature=channel_video_title
 

Blåbärs cheesecake

Blåbärs cheesecake

Ca 10 port


Du behöver:

Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
½ dl socker

Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3 ½ dl kesella
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ dl maizena
1 krm salt
3 st ägg

Garnering:
Ca 50 g vit choklad


Gör så här:


Botten:
Mixa kexen till smulor.
Smält smöret och rör sedan ner smulorna och sockret.
Tryck ut röran i botten av en form med löstagbara kanter.
Baka botten i ugnen ca 12 minuter (ska bli ljusbrun) i 150 grader.


Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré.

Blanda samman crème fraiche och kesella.

Tillsätt purén, sockret, vaniljsockret, maizenan, salt och äggen.

Häll fyllningen i formen.

Baka i ugnen ca 75-80 minuter i 150 grader tills den känns färdig.

Låt den kallna och ställ sedan in den i kylen över natten.

 

Vis servering lossa kanterna försiktigt. En kniv som är spolad i varmvatten kan vara till hjälp.


Garnera med riven vit choklad


Enkel att göra! 
God att äta!

 


Skinkröra till bakad potatis

Skinkröra till bakad potatis

4 port

 
Du behöver:

2 dl crème fraiche

3 dl gräddfil

10 cm purjolök

500 g rökt skinka

1 st röd paprika

Peppar

Salladskrydda eller italiensk salladskrydda


Gör så här:

Blanda samman crème fraichen och gräddfilen.
Finhacka purjolöken och rör ner den.
Skär skinkan i tärningar och blanda även i dem i röran.
Hacka paprikan och tillsätt den i röran.
Smaka av med peppar och salladskryddan.


Det går utmärkt att värma upp dagen efter och reda röran till en pastasås.

 


Test Pilot

Jag har nu sansök om att bli test pilot för Viledas golvmopp.
Den låter spännande så håller tummaran på att jag får testa den.

http://smartsontestpilot.se/vileda/bli-testpilot/


Här kommer lite info om moppen.

http://smartsontestpilot.se/vileda/om-testprodukten/

Kyckling med rotfrukter

Kyckling med rotfrukter

4 port


Du behöver:

Ca 1 kg kyckling klubbor

½ msk timjan

Olja

900 g fryst ugnspotatis med rotfrukter och purjolök

Salt

Peppar

 

Sås:

150 g fetaost

2 dl matyoghurt

Salt

Peppar

 

Gör så här:

Blanda kycklingklubbona med timjan, olja, salt och peppar i en långpanna.

Lägg grönsaksblandningen runtom kycklingen.

Tillaga i ugnen 30-60 minuter.

 

Sås:

Smula ner fetaosten i matyoghurten med rör om.

Smaka av med salt och peppar.

 

Servera med bröd.


Tacopaj

Tacopaj

4 port

 

Du behöver:

1 gul lök

500 g köttfärs

 olja

1 påse taco kryddmix

500 g krossade tomter

Riven ost

2 dl lättcrème fraiche

Ca 150 g trotrilla chips

 

Gör så här:

Skala och hacka löken.

Stek löken och köttfärsen i olja.

Blanda i kryddmixen, krossade tomater och vatten.

Låt det koka i ca 5 min.

Häll sedan upp blandningen i en ugnsfast form.

Blanda samman crème fraichen och osten.

Klicka ut röran på köttfärsen.

Smula över tortilla chipsen.

Tillaga i ugnen ca 15 minuter.

 

Servera med sallad.

 

Källa: ICA och www.marianordling.blogg.se

 

 


Matsedel v. 45

Måndag: Stektkassler med potatis och wokgrönsaker

Tisdag: Lax i hummersås och pressad potatis

Onsdag: Tacopaj

Torsdag: Allt i ett kyckling

Fredag: Bakapotatis med 3 olika röror

Lördag: Fläskfilée med klyftpotatis och svampsås
Efterrätt: Blåbärs cheesecake

Söndag: Det vi är sugna på

Hummersås med kräftstjärtar

Hummersås med kräftstjärtar


4 port


Du behöver:
Ca 200 g kräftstjärtar
200 g champinjoner (färska)
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
3 msk hummer fond
Redning
Smör
Salt
Peppar

 

Gör så här:

Skiva champinjonerna och strimla paprikan.
Fräs grönsakerna med smör i en kastrull.
Riv ner vitlöken och låt den fräsa tillsammans med grönsakerna.
Rör ner vattnet, crème fraichen och hummer fonden.
Låt det koka.
Red till önskad konststens.
Tillsätt kärtstjärtarna.
Krydda med salt och peppar.

 

Servera med färsk pasta


Testpilot

Jag har nu ansökt om att få bli testpilot för skivad ost från Emborg

http://smartsontestpilot.se/emborgskivadost/bli-testpilot/


Här hittar ni vad som är speciellt med just den osten.

http://smartsontestpilot.se/emborgskivadost/om-testprodukten/

RSS 2.0