Matsedel v.39
Tisdag: Rester
Onsdag: Köttfärsså och spagetti
Torsdag: Lax i ostsås med potatis
Fredag: Ädelostkyckling med ris
Lördag: Lasagne
Söndag: Pepparbiff med pressad potatis
Matsedel v.38
Tisdag: Korvstroganoff och ris
Onsdag: Kyckling med pastasås
Torsdag: Enchiladas
Fredag: Fläskfilée med potatisgratäng
Lördag: Det Andrea är sugen på
Söndag: Pizzakit
Lax- och spenatpaj
Lax- och spenatpaj
4 port
Du behöver:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 purjolök
300 g bladspenat
1 st fiskbuljong tärning
3 st. ägg
1 dl grädde
250 g kesella
3 dl riven ost + garnering
200 g rökt lax (i skivor)
Smör
Gör så här:
Deg
Lägg ner bitar av smöret i mjölet.
Fördela smöret till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Knåda ihop degen till en boll och låt den ligga kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form men löstagbara kanter.
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 minuter på 225 grader
Fyllning
Skiva purjolöken i tunna skivor.
Hacka spenaten grovt.
Skiva laxen i strimlor.
Fräs purjolöken i smör.
Smula över buljongtärningen.
Lägg i spenaten rör om till den mjuknar.
Vispa sönder äggen.
Blanda i grädden, kesellan och osten.
Häll i fyllningen och laxen i pajskalet.
Garnera med ost
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter på 225 grader.
Dillkyckling
Dillkyckling
4 port
Du behöver:
3-4 kycklingfiléer
1 liter vatten
2 st. hönsbuljongtärningar
2 msk vitvinsvinäger
3 st. morötter
2 st. gula lökar
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Redning
4 msk hackad dill
Gör så här:
Skär morötterna och löken i bitar.
Skär kycklingen i bitar.
Koka upp vattnet, buljongen, vinägern, morötterna och löken tillsammans.
Lägg i kycklingen och låt det koka i 5 minuter.
Ta upp kycklingen, morötterna och löken.
Koka ihop 4 dl av buljongen lite.
Tillsätt grädden och låt koka upp.
Red såsen till önskad konsistens.
Smaka av såsen men salt och peppar.
Lägg i kycklingen, morötterna och löken.
Tillsätt dillen och koka upp.
Servera med potatis.
Fläskkotletter i ung
Fläskkotletter i ung
4 port
Du behöver:
4 fläskkotletter
Salt
Peppar
5 dl grädde
2 dl crème fraiche
140 g grönmögelost
2 msk soja
Gör så här:
Smöra en ugnsfastform.
Banka ut kotletterna lite.
Salta och peppra kotletterna på båda sidorna.
Lägg sedan ner kotletterna i formen.
Blanda resterande ingredienserna och häll det över kotletterna.
Tillaga i ungen ca 1 timme på 175 grader.
Servera med pressad potatis.
Testpilot
Bli det du också.
http://smartsontestpilot.se/arlafrukost/bli-testpilot/
http://www.youtube.com/watch?v=CyWP_RSp9y8
Matsedel v.37
Tisdag: Hemmagjord hamburgare
Onsdag: Laxpaj
Torsdag: Baconsås med spagetti
Fredag: Dillkyckling med potatis
Lördag: Fläskfilé med klyftpotatis
Söndag: Fläskkotletter tillagade i ung med potatis
Pastasås med kantareller
4 port
Du behöver:
Bandspagetti
6 dl kantareller (ca 330 g ICA burkkantareller)
¼ - ½ chili
2 st gula lökar
Smör
salt och peppar
100 g philadelfiaost
3 dl mellanmjölk
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
70-80 g färsk spenat
Maizena
Gör så här
Koka pastan.
Hacka chili och lök i mindre bitar.
Fräs löken och chilin i smör.
Tillsätt kantarellerna.
Salta och peppra.
Blanda mjölk, vatten, philadelfiaost och grönsaksbuljong i en kastrull, låt det koka.
Rör ner svampblandningen.
Tillsätt spenaten.
Smaka av med salt och peppar
Red såsen med maizena till önskad konsistens.
Ugnsbakad lax med räktzatsiki
4 port
Du behöver:
4 st portionsbitar lax
Havssalt
50 g smör
Fiskkrydda (Knorr)
Räktzatsiki
500 g räkor med skal
4 dl turkisk yoghurt
1-1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Smält smöret.
Strö havssalt i botten av en ugnsfast form.
Lägg laxbitarna ovanpå.
Häll det smälta smöret över laxbitarna.
Krydda med fiskkrydda
Sätt in formen i ugnen 20-25 min på 175 grader
Räktzatsiki
Gör så här:
Skala räkorna och grovhacka dom.
Riv gurkan och krama ur vattnet
Blanda ihop yoghurten, gurkan och pressa ner vitlöken.
Tillsätt sedan resterande ingredienserna.
Servera med potatis
Testpilot
http://smartsontestpilot.se/findus-lattpanerad-fisk/bli-testpilot/
http://www.youtube.com/watch?v=9UUCqAejqrU
Kyckling paj
Mycket god och matig paj.
8 port
Du behöver:
Deg:
200g Dinkelmjöl
125 g lätt kesella
2 msk kallt vatten
50g flytande smör
Salt
Fyllning:
2 kyckling filéer
1 purjolök
Kycklingkrydda (Knorr)
1 röd paprika
2 dl crème fraiche chili & Paprika
3 ägg
1½ dl riven ost + till garnering
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen.
Knåda ihop till en deg.
Lägg degen i en påse i kylen ca 30 minuter
Tryck ut degen i en pajform och nagga den.
Grädda ca 10 min i ugnen, 200 grader.
Skär kycklingen i bitar.
Stek kycklingen i smör och krydda med kycklingkrydda.
Strimla purjolöken.
Skär paprikan i bitar.
Lägg i purjolöken tillsammans med kycklingen och låt den fräsa.
Lägg sedan ner paprikan.
Vispa ihop äggen.
Tillsätt Crème fraichen och osten.
Lägg kycklingen blandningen i pajskalet och häll över ägg röran.
Ström över riven ost
Grädda i nedre delen av ugnen 35-45 min
Servera med en sallad.
TestPilot
http://smartsontestpilot.se/kelda-exotiska-saser/bli-testpilot/
http://www.youtube.com/watch?v=vw_ytDvbYio
Matsedel v.36
Tisdag: Kycklingpaj
Onsdag: Ungsbakad lax med räktzatziki
Torsdag: Tjockpannkaka
Fredag: Kantarellpasta
Lödag: Tacos
Söndag: Kycklinggratäng
Pestopasta med kyckling
Mycket enkelt och mycket gott.
4 port
Du behöver:
250 g frusilli (Skruvpasta)
1 grillad kyckling
1 paket bacon
250 g körsbärstomater
60 g oliver (Använde båda svarat och gröna)
1 ½ dl pesto
Parmesanost
Gör så här:
Koka pastan och låt den rinna av.
Rensa kycklingen.
Dela tomaterna.
Skiva oliverna.
Knaperstek baconen.
Blanda ihop kycklingen, baconen, oliver och tomaterna.
Häll sedan pastan över kycklingblandningen.
Blanda till sist ser peston.
Servera med riven parmesanost.