Rökt laxrör i tomat

Rökt laxrör i tomat
 
Du behöver:
4 st. tomater
100 g rökt lax
2 st. ägg
1 äggvita
1 msk vatten
Peppar
Gräslök
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Dela tomaterna i halvor.
Gröp ur kärnorna och köttet.
Finhacka köttet och lägg det i en sil så att vätskan får rinna av.
 
Skär laxen i bitar.
Vispa äggen, äggvitan och vattnet i en skål.
Krydda med peppar.
 
Sätt in tomathalvorna i ugnen.
 
Häll det visspade ägget i en kastrull. 
Koka i 1 minut under ständig omrörning.
Blanda sedan ser laxen och tomatköttet.
Fortsätt att koka under omrörning tills det blivit en så fast konsistens som du vill ha.
 
Ta ut tomaterna från ugnen och fyll de med röran.
Strö slutligen över lite gräslök.
 
 
 

Sega hallonrutor

Sega hallonrutor
ca 25 bitar

Du behöver:
200 gr smält smör
4 st ägg
5 dl socker
dl mjöl
tsk vaniljsocker
2-3 dl frysta eller färska hallon 
Går även bra andra bär.

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och låt det  svalna lite.
Rör ner äggen i smöret och blanda sedan ned socker, vaniljsocker och mjöl.
Bred ut smeten i en smord långpanna.
Fördela hallonen över smeten.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor.

 
 
 
 

Chokladrutor med vaniljglasyr (Gluten och laktosfria)



Chokladrutor med vaniljglasyr (Glutenfria och laktosfria)
Ca 30 st

Du behöver:

4 ägg
3 dl strösocker
150 g smör (laktosfritt)
1 ½ dl mjölk (laktosfri)
2 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
4 ½ dl glutenfri mjölmix

Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
75 g smör (laktosfritt)
2–3 msk vatten 

Garnering
chokladströssel

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Smält smöret.
Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten.
Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix.
Blanda ner det i smeten och rör om till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min på 180 grader.
Låt kakan kallna.

Glasyr:
Blanda ihop alla ingredienserna.
Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir bredbar.
Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel.
Skär kakan i bitar när glasyren har stelnat.

 

 

RSS 2.0