Köttgryta/ Kalops

Köttgryta/ Kalops
4 port

 

Du behöver:

1 kg högrev av nöt
2 st. gula lökar
1 st. röd lök
3 st. morötter
10 st. kryddpepparkorn
5 st. vitpepparkorn
5 st. rosépepparkorn
5 st. lagerblad
2 st. köttbuljongtärningar
5 st. färska vitlökar
Salt
Smör till stekning
3 dl grädde

 

Gör så här:

Skär köttet i bitar.

Bryn de i en stekpanna och lägg sedan över i en större gryta.

Häll på vatten så det knappt täcker köttet.

Låt det koka upp & skumma av.

Skala löken och skär i klyftor.

Skala morötterna och skär i bitar.

Skala vitlöken och skär i strimlor.

Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, vitlöken, pepparkorna & lagerbladen.

Låt de puttra på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört.

Tillsätt grädden & låt koka upp ett par minuter innan servering.

Om en tjockare sås önskas går det bra att rada den.

 

Servera med kokt potatis & vinbärsgelé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0