Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

4 port

 

Marinad

 

Du behöver:

4 st. kycklingfiléer

1½ dl vatten

1½ msk balsamvinäger

1½ msk kinesisk soja

1½ msk kycklingfond

1½ msk farinsocker

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

 ca1 msk torkad rosmarin

ca 1 msk torkad timjan

1 st. röd chili finhackad

2 st. pressade vitlöksklyftor

 

Sås

2 dl creme fraiche

ev maizena redning

ev salt,peppar

 

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.

Lägg kycklingen i en påse och häll marinaden över.

Knyt åt och låt kycklingen marineras någon timme.

Detta moment kan hoppas över och då placerar man kycklingen direkt i en ugnsfastform och häller marinaden över.

Tillaga i 200 grader i ca 30 min eller tills kycklingen är genomstekt.

 

sås

Sila skyn från formen ner i en kastrull.

Tillsätt crème fraiche och låt det koka upp.

Smaka av och ev. krydda.

Red såsen med maizena om du önskar en tjockare sås.

 

 

Skiva kycklingen i tunna skivor.

servera med ris, såsen och en sallad.

 

Det går bra att lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till nästa dag.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0