Marinerad kycklingfilé
Marinerad kycklingfilé
4 port
Marinad
Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
1½ dl vatten
1½ msk balsamvinäger
1½ msk kinesisk soja
1½ msk kycklingfond
1½ msk farinsocker
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
ca1 msk torkad rosmarin
ca 1 msk torkad timjan
1 st. röd chili finhackad
2 st. pressade vitlöksklyftor
Sås
2 dl creme fraiche
ev maizena redning
ev salt,peppar
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklingen i en påse och häll marinaden över.
Knyt åt och låt kycklingen marineras någon timme.
Detta moment kan hoppas över och då placerar man kycklingen direkt i en ugnsfastform och häller marinaden över.
Tillaga i 200 grader i ca 30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
sås
Sila skyn från formen ner i en kastrull.
Tillsätt crème fraiche och låt det koka upp.
Smaka av och ev. krydda.
Red såsen med maizena om du önskar en tjockare sås.
Skiva kycklingen i tunna skivor.
servera med ris, såsen och en sallad.
Det går bra att lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till nästa dag.