Fiskgryta

Fiskgryta

2 port

Nyttig, billig, snabb, enkel och god

 

Du behöver:

400 g fisk
½ fiskbuljongtärning
Citronpeppar
Fryst eller färsk dill
Vatten
ca 2 dl grädde (valfri fetthalt)

 

Gör så här:

Dela den halvfrusna fisken i kuber

Häll vatten i en stekpanna. (Tänk att fiskbitarna nästan ska bli täckta.
Tillsätt fiskbuljongen, citronpeppar och dill efter behag i vattnet.

Värm detta något.

Lägg i fiskbitarna.

Låt det puttra tills fisken nästan är klar, ca 5-10 min beroende på storlek.

Tillsätt grädde efter behag och låt puttra en stund.

 

Önskar man en tjockare sås red den eller ta bort lite vätska innan grädden hälls i.

Serverings tips:

Kokt potatis

Potatismos

Couscous

Bulgur

Kokta morötter

Gröna ärtor

 

Näringsinnehåll per 100g (Fiskgrytan)

Kcal: 86 g

Protein: 7.9 g

Fett: 6 g

Kolhydrater: 0.8 g


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0