Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter
Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter
4 Port
Du behöver:
4 st. morötter ca 200-400g
1 st. gul lök
2 st. vitlöksklyftor
500 krossade tomater
1 st. grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 ½ msk fond)
4 port färsk pasta (fettuccine)
1-2 dl mellangrädde, går bra med 4 % också.
Salt och peppar
120 g kalkon i skivor, smörgåspålägg (för att få det lite mer matigt använde jag 300g kalkon)
Till servering:
125 g mozzarella
100 g valnötskärnor
Gör så här:
Skala och riv morötterna grovt.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i oljan.
Rör ner morötterna.
Tillsätt tomaterna och buljongtärning eller fond. Sjud såsen ca 15 minuter.
Strimla kalkonen,
Rör ner grädden i såsen och smaka av med salt och peppar. Sjud ytterligare ca 5 minuter.
Rör ner kalkonen i såsen och låt det bli varmt.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Servera såsen till pastan och toppa med bitar av mozzarella och hackade valnötter.
Jättegott! Gick bra med kyckling också.