Kajsas Macarons
Kajsas Macarons
Du behöver:
3 st. äggvitor
1/2 dl strösocker
100 gram finfint malen skalad mandel (alt mandelmjöl)
190 gram florsocker Karamellfärg
Gör så här:
Vispa äggvitorna till ett skum
Rör ner hälften av sockret och vispa lite till.
Tillsätt resten av sockret och vispa tills marängen blivit tjock och glansig.
Färga ev marängen med karamellfärg.
Rör ihop den malda mandeln med florsockret.
Vänd försiktigt ner mandelsockermjölet i marängen.
Rör om så smeten blir jämn och fin men rör inte för mycket för då blir smeten för lös.
Spritsa ut rundlar av smeten på plåtar med bakplåtspapper. Inte för tätt, stora som 5 kronor
Låt macaronerna vila på plåten i 45 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader 9-11 min. (Det kan skilja mellan ugnar. Har man de inne för kort tid kommer de att fastna på bakplåtspappret, för lång tid så blir de typ torra och inte sega som de ska.)
Smörkräm
50-100 gram smör. Rumsvarmt.
I med florsocker och färdig pepparkakskrydda efter smak.
Vispa ihop med elvisp.
