Vaniljkakor

Vaniljkakor

Ca 40 bitar

 

Du behöver:

Smet

4st. ägg

5 dl socker

6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

3 dl kallt vatten

2 tsk vaniljsocker

 

Glasyr

200 g smör

2 dl socker

6 tsk vaniljsocker

2 st. äggulor

1 påse (100-200g) kokos eller strössel

 

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda ihop mjöl, bakpulver, vatten och vaniljsocker.

Blanda ihop de torra ingredienserna med äggvispet och blanda försiktigt till en slät smet.

Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form och grädda 20-30 minuter i 225 grader.

Låt svalna.

Smält ihop smör, socker, vaniljsocker och äggulorna bred ut glasyren på den upp och nervända kakan.

Strö över strössel eller kokos.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0