Banankaka i långpanna
Banankaka i långpanna
ca 15-20 bitar
Du behöver:
4½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g mörk choklad
100 g smör
1.25 dl grädde
3 bananer
2 ägg
Glasyr:
florsocker
vatten
Gör så här:
Smält smöret.
Hacka chokladen.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Vispa lätt upp äggen i en annan bunke.
Rör sedan ner resten av de blöta ingredienserna i de torra.
Mosa bananerna och bland i dem.
Häll de blöta ingredienserna över de torra ingredienserna och rör ihop en slät smet med hjälp av en slickepott.
Häll upp smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda just under mitten i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min.
Känn med en sticka när kakan är klar. Den ska vara nästan helt torr.
Låt kakan svalna och blanda ihop florsocker med lite vatten till glasyr och ringla över kakan.
Skär upp bitar.
(Glämde dock att ta ett kort, det får bli nästa gång :) )
Så mumsigt gott!