Morotslimpa med havregryn

Morotslimpa med havregryn 

2 st. limpor.

 

Du behöver:

50g jäst

6 dl mjölk

2 ½ tsk salt

2 msk rapsolja

1 msk socker

2 st. morötter fint riven

2 dl havregryn

12-14 dl vetemjöl

 

Garnering:

Havregryn

 

Gör så här:

Värm mjölken till 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke.

Lös upp jästen med den fingervarma mjölken.

Tillsätt salt, olja socker, morot havregryn.

Blanda samman.

 

Tillsätt mjöl, lite i taget.

Kör degen i en bakmaskin ca 5 min eller knåda degen förhand ca 10 min.

Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.

 

Dela degen i två delar.

Forma dem till limpor och lägg dem i två smorda limp-formar. (ca 1 ½ liter)

Skär några snitt i ytan med en kniv.

Pensla brödet med kallt vatten och strö över havregryn.

Låt brödet jäs under bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

 

Sätt in brödet längts ner i ugnen och sänk värmen direkt till 200 grader.

Grädda brädet ca 40-45 minuter. Känns med en provsticka.

Låt brödet svalna innan du tar det ur formen.

 

 Får inte bilden åt rätt håll.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0