Sommarbitar i långpanna

Sommarbitar i långpanna

 

Du behöver:

Botten:

2 st. ägg

3 dl socker

150 g smör

1,5 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Glasyr:

100 g smör

5 dl florsocker

4 msk koncentrerad saft

1 msk vaniljsocker

 

Gardering

1,5 dl kokos

 

Gör så här:

Botten:

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt vaniljsockret i äggsmeten samt växlande mjöl och mjölk..

Rör ner det smälta smöret.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca. 30x40 cm.

Grädda i ugn 200 grader ca 13 minuter (ska nästan vara färdiggräddad) + 3 minuter med glasyren.

 

Glasyr:

Smält smöret. När ca 10 minuter av gräddningstiden har gått, blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt det i smöret, rör om.

Tillsätt oblandad saft.

Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla lite, ca. 3-4 minuter.

Ta ut kakan och strö direkt över med kokos.

Låt kakan kallna.

Skär i bitar.

 

 

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0