svampsoppa med bacon

Svampsoppa med bacon 
 
4 port (8 om det är förrätt)
Betyg: 5/5

Du behöver:
20 g torkade trattkantareller
10 cm purjolök
140g bacon
7 dl vatten
2 tärningar hönsnbuljong
3 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk timjan 1 kem svartpeppar

Gör så här:
Lägg svampen i blöd över natten eller över dagen.
Skiva purjolöken i stunna skivor.
Klippner bacon i en panna och fräs tills den fått färg.
Tillsätt svampen och purjolöken, fräs några minuter till det mjuknat.
Tillsätt vattnet (använd vattnet som svampen legat i) och buljongtärningarna.
Sjud 10 minuter under lock.
Rör ut mjölet i några matskedar matlagningsgrädde.
Häll i resten av grädden i soppan, låt koka upp.
Vispa ner redningen.
Sjud tills soppa tjocknar.
Krydda med timjan och peppar.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Men så gott! Det får du gärna bjuda på ;)

2011-01-21 @ 07:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0