Enkel kyckling i ugn

Enkel kyckling i ugn

4 port

 

Du behöver:

4 st. kycklingfiléer

1 paket bacon ca 140g

4 dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

4 msk persilja

4 dl riven ost

1 tsk Salt

2 krm vitpeppar

 

 

Gör så här:

Lägg frusna eller tinade kycklingfiléer i en ugnsfast form. Tänk på att tiden i ugnen blir längre om filéerna är frusna.

Klipp ner baconen i en stekpanna och stek dem.

Blanda resten av Ingredienserna i en bunke.

Lägg till sist i bacon och blanda runt.

Häll blandningen över kycklingfiléerna.

Tillaga i ugnen. Ca 30 minuter i 225 grader.

 

Servera med ris, couscous eller potatis.

 


Norrländska kotletter

Norrländska kotletter

4 port


Du behöver:

4 fläskkotletter

Smör att steka i

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten

4 msk vetemjöl

2 dl matlagningsgrädde

10 st. enbär

2-3 krm timjan

3 msk messmör eller 3 msk svartvinbärsgelé (efter smak och tycke)

Salt

Peppar


Gör så här:
 

Blanda samman buljongtärningen, vattnet, vetemjölet och grädden

Koka upp det under omrörning.

Låt det sjuda ca 3 minuter.

Tillsätt enbären och timjan och låt det fortsätta att sjuda på svag värme.

Torka av kotletterna och skär små snitt i fettkanten om det finns någon.

Stek kotletterna i smör och krydda med salt och peppar.

När kotletterna är klar tillsätt messmör eller gelé i såsen och rör om.

Servera med pressad potatis, koktpotatis eller potatismos och haricots verts.

 


Skomakarlåda

Skomakarlåda

 

Du behöver:

Kött (ryggbiff eller något liknande)

Bacon (1 paket på 2 personer ca)

Potatis

Smör

Mjölk

Ägg

Salt

Vitpeppar

 

Gör Så här:

Skala potatisen och koka den.

Klipp ner baconen i en stekpanna och stek dem.

Skiva köttet och stek det som ni önskar att ha det.

När potatisen är klar mosa potatisen med hjälp av en elvisp.

Tillsätt smör ca 25-50 gram på ca 6 potatisar.

Vispa runt.

Tillsätt ett ägg och vispa runt

Tillsätt sedan önska mängd mjölk så att det blir potatismos.

Krydda med salt och vitpeppar.

 

Lägg upp potatismoset, köttet och baconen på en tallrik och servera.

 


Matsedel v.44

Måndag: Gratinerad kassler med mozzarella och sparris

http://andreanordling.blogg.se/2012/august/gratinerad-kassler-med-mozzarella-och-sparris.html

 

Tisdag: Enkel kyckling i sås och ris

 

Onsdag: Torsk i gräslökssås och potatis

 

Torsdag: Stekt karré med klyftpotatis och bea.

 

Fredag: Umeå

 

Lördag: Umeå

 

Söndag: Umeå

 

Kladdkakerutor i långpanna

Kladdkakerutor i långpanna

 

Du behöver:

150 g mjukt smör

2½ dl strösocker

2 ägg

1½ dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g mörk blockchoklad

strössel

 

Gör så här:

Rör smör och socker vitt och poröst.

Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt emellan.

Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner det i smeten.

Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.

Häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 min.

Hacka chokladen under tiden.

Ta ut kakan och strö över chokladen.

Grädda i 5 min till.

Ta ut kakan och bre ut chokladen och garnera med strössel.

Låt kakan kallna och skär sedan i rutor. 

 

Servera med grädde och hallon.

 

Glömde att ta kort men han på en bild på en ruta innan det tog slut.

 

 


Lax i hummersås

Lax i hummersås

4 port

 

Du behöver:

4 port lax

3 msk Hummerfond

1 dl vatten

1 dl crème fraiche

2½ dl matlagningsgrädde

2 tsk fransk senap

1 msk röd stenbitsrom

1 msk finklippt dill

Peppar

 

Gör så här:

Lägg laxen i ugnsfast form och peppra.

Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull. 

Häll såsen över laxen.

Tillaga i ugn ca 30 minuter på 200 grader. 

Strö dill och rom över laxen. 

Servera med pressad potatis.

 

 


Matsedel v.43

Måndag: Köttfärslimpa med potatis och brunsås

http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html

 

Tisdag: Rester

 

Onsdag: Lax i hummersås och pressad potatis

 

Torsdag: Enkel kyckling i ugn med ris

 

Fredag: Fläskfilé med klyftpotatis och rotgrönsaker

 

Lördag: Ryggbiff ev. skomakarlåda

 

Söndag: Norrlänska fläskkotletter med potatis


Fläskfilé i kantarellsås

Fläskfilé i kantarellsås

4 port

 

Du behöver:

Ca 500-1000 g fläskfilé

240 g körsbärstomater

2 burkar kantareller (ca 220g)

8-10 st. schalottenlökar

4 dl crème fraiche

3 dl matlagningsgrädde

4 msk kantarellfond

Salt

svartpeppar

 

Gör så här:

Dela fläskfilen i bitar.

Stek fläskfilébitarna i en stekpanna.

Salta och peppra.

Stek sedan kantarellerna.

Häll över fläskfilébitarna och kantarellerna i en stor kastrull.

Häll i crème fraichen, grädden och kantarellfonden.

Salta och peppra.

Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.

Lägg i schalottenlöken (dela om det är stora lökar).

Låt koka ca 10 min på svag värme.

Lägg därefter i körsbärstomaterna.

Låt koka i ytligare ca 10 min.

 

Servera med ris eller pressad potatis och sallad.

 

Matsedel v.42

Måndag: Stuvademakaroner och korv 

 

Tisdag: Lax med cream cheese och potatis

Använder cream cheese istället för philadelphiaost

http://andreanordling.blogg.se/2012/january/lax-med-philadelphiaosttacke.html

 

Onsdag: Pestopasta med kyckling

http://andreanordling.blogg.se/2011/september/pestopasta-med-kyckling.html

 

Torsdag: Proteinpannkaka med keso och banan

http://andreanordling.blogg.se/2012/may/proteinpannkaka-med-keso-och-banan.html

 

Fredag: Fläskfilé i kantarellsås och klyftpotatis

 

Lördag: Kycklinggratäng med chilisås och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kycklinggratang-med-chilisas.html

 

Söndag: Köttfärslimpa med potatis och brunsås

http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html


Lax i sweetchilisås

Lax i sweetchilisås

4 personer.

 

Du behöver:

4 laxfiléer 
3 dl matgrädde 4%
2-3 msk sweet chilisås (beroende på hur starkt man vill ha det)
1-2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor
Salt 
Peppar

 

Gör så här

Lägg laxen i en ugnsform.

Rör i hop grädde, sweet chilisås, citron och vitlök.

Smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader ca15-20 min

Servera med pressad potatis eller couscous

 


Matsedel v.41

Måndag: Kassler med mangochutney och ris

 

Tisdag: Kebabgryta och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kebabgryta.html

 

Onsdag: Lax i sweetchilis sås och potatis

 

Torsdag: Köttfärsbiffar, potatis och sås

 

Fredag: Kycklinggratäng med svamp och ris 

http://andreanordling.blogg.se/2011/october/kycklinggratang-med-svamp.html

 

Lördag:  

 

Söndag: Fläskkotletter med klyftpotatis


Matsedel v.40

Måndag: Pasta med kalkon och mozzarella

http://andreanordling.blogg.se/2012/september/pasta-med-kalkon-mozzarella-och-valnotter.html 

 

Tisdag:Hemmagjorda hamburgare

 

Onsdag: Lax i sweetchilis sås och potatis


Torsdag: Grilladkyckling, stket potatis och bea-sås


Fredag:Helsningborg
 

Lördag: Helsingborg

 

Söndag: Åter står att se på söndag

 


RSS 2.0