Matsedel v.44

Måndag: Baconsås med spagetti

Tisdag: Kotletter i ugn med potatis

Onsdag: Hot Dogs med potatismos

Torsdag: Kyckling med olivpasta

Fredag: Huvudrätt:Kantarellpasta 
            Efterrätt: Oboy pannacotta

Lördag: Återstår att se

Söndag: Det vi är sugna på

Snabb och god lax i ugn

Snabb och god lax i ugn


4 port:


Du behöver:
2 skivor vitt bröd
1 citron
4 bitar lax (portions förpackade)
100-200 g Philadelphiaost med Gräslök

Gör så här:
Smula brödet.
Riv citronskalet fint och blanda med brödet.
Lägg laxbitarna i en ugnsfastform.
Bred över Philadelphiaosten på varje bit.
Strö sedan över brödet på laxen.
Tillaga i ugnen 15-20 på 180 grader.


Servera med potatis eller pasta och sallad.


Matsedel v.43

Måndag: Makaroner och Hotdog

Tisdag: Rester

Onsdag: Philadelphia lax med potatis

Torsdag: Kyckling med olivpasta

Fredag: Färskpasta med hummer och kräftsås

Lördag: Karin bjuder på middag

Söndag: Det vi är sugna på

Kycklinggratäng med svamp

Kycklinggratäng med svamp

4 portioner

 

Du behöver:

1 st grillad kyckling

2 burkar crème fraiche med svampsmak

2-3 dl matlagningsgrädde

150 gram Riven ost

5 st champinjoner

 

Gör så här:

Ta bort skinnet från kycklingen, rensa och dela i mindre bitar.

Lägg kycklingen i en skål.

Skiva champinjonerna.
Lägg sedan dem i skålen med kycklingen och blanda.

Lägg kycklingblandningen i en ugnsfastform.

Blanda crème fraichen, matlagningsgrädden och osten. Krydda med svartpeppar.

Häll sedan blandningen över kycklingen.

Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 min på 225 grader.


Servera med ris.


Fetaostfylld fläskfilé

Fetaostfylld fläskfilé

 

4 port

 

Du behöver:
1 fläskfilé
150-200 g fetaost
1 dl crème fraiche
½ purjolök
Salt
Peppar


Gör så här:
Mosa samman fetaosten och crème fraichen.
Hacka purjolöken fint och blanda i.
Smaka av med salt och peppar.


Skär ett snitt längs hela fläskfilén.
Fyll med fetaost röran.
Bild ihop fläskfilén med steksnöre.
Krydda med salt och peppar runt om.
Sek i stekpannan eller tillaga den i ugnen.


Servera med pressad potatis


Cornflakes torsk

Cornflakes torsk

 

4 port

 

Du behöver:

1 paket tork (det går bra med en annan vit fisk också)

5 msk flytande smör

1 dl störbröd

3 dl krossad cornflakes

3 krm salt

1-2 vitlöksklyftor

 

Gör så här:

Lägg fisken i en smord ugnsfast form.

Blanda ihop störbröd, cornflakes, salt och smör.

Pressa i vitlöken i röran.

Bred senan ut röran över fisken.

Tillaga i ugnen ca 25 minuter.

 

Servera med potatis och rivna morötter


Matsedel v.42

Måndag: Kasslergratäng

Tisdag: Palt med lingonsylt

Onsdag: Cornflakes torsk med rivna morötter och potatis

Torsdag: Pannkaka

Fredag: Fetaostfylldfläskfile och pressadpotatis

Lördag: Kycklinggratäng med svamp

Söndag: Hemmagjorda hamburgare

Matsedel v.41

Måndag: Korvstroganoff och ris

Tisdag: Chicken nagget och ris

Onsdag: Findus panerade torskfile med potatis och bostongurkasås (är testpilot för panerade fisken)
 
Torsdag: Kycklingei Tikka Masala sås och ris ( är testpilot för kelldas Tikka Masala sås)

Fredag: Spagetti och köttfärssås

Lördag: Panerade kotletter och potatis

Söndag: Lax, klyftpotatais och bostongurkasås

Mumsig chokladkaka

Kladdkaka med vitchokladtäcke

 

8-10 bitar

 

Du behöver till botten:

150g smör

2 ägg

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

 

Du behöver till täcket:

1 dl vispgrädde

50 g smör

300 g vitchoklad

Valnötter

 

Gör så här: (Botten)

Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl.

Rör sedan ner det i ägg smeten.

Tillsätt till sist det smälta smöret.

Häll smeten i formen i grädda i 15-20 min på 175 grader (Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten)

 

Gör så här: (Täcket)

Koka upp grädden och smöret i en kastrull.

Dra kastrullen från värmen och bryt i chokladen och låt den smälta.

Bred ut chokladen över kakan.

Garnera med valnötter.

 

Servera kall

 

 

 


Matsedel v.40

Bättre sent än aldrig men här kommer förra veckans matlista.

 

Måndag: Pepparbiff med pressadpotatis

Tisdag: Kycklingsallad

Onsdag: Lax och spenatpaj

Torsdag: Kycklingrulle/Kebabrulle

Fredag: Färskpasta med räksås

Lördag: Baconinlindad kyckling med ris

Söndag: Makaroner och korv

RSS 2.0