Matsedel v.44

Måndag: Kyckling med sötpotatis och sås

 

Tisdag: Stuvademakaroner och korv

 

Onsdag: Lax med kräftstjärtar

 

Torsdag: Tjockpannkaka

 

Fredag: Det som finns hemma

 

Lördag: Tävling i Jokkmokk

 

Söndag: River köket = matlådor eller hämtmat


Matsedel v.44

Måndag: Kyckling med sötpotatis och sås

 

Tisdag: Stuvademakaroner och korv

 

Onsdag: Lax med kräftstjärtar

 

Torsdag: Tjockpannkaka

 

Fredag: Det som finns hemma

 

Lördag: Tävling i Jokkmokk

 

Söndag: River köket = matlådor eller hämtmat


Kasslerlåda

Kasslerlåda

 

4 port

 

Du behöver:

3 dl okokt ris

500 g kassler

ca ½ st. purjolök

1.5 dl matlagningsgrädde

½ dl majonnäs

½ dl chilisås

ca 150 g riven ost

 

Gör så här:

Koka riset.

Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.

Rör ihop matlagningsgrädden, majonnäsen och chilisåsen i en bunke.

Lägg riset i en ugnsform.

Lägg purjolöken och kasslertärningarna ovanpå riset och rör om.

Häll gräddblandningen över.

Fördela den rivan osten ovanpå.

Gratinera i mitten av ugnen i 225°C ca 15-20 minuter.

Gratinera ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.


Matsedel v.43

Måndag: Spagetti och köttfärssås

 

Tisdag: Paneradfisk med koktpotatis och sås

sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html

 

Onsdag: Rester

 

Torsdag: Kyckling i keldas ostsås med ris eller pasta

 

Fredag: Skinkschnitzel med klyftpotatis

 

Lördag: Marinerad kycklingfilé med ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/december/marinerad-kycklingfile.html

 

Söndag: Köttfärsbiffar med potatis och brunsås


Vitlökskyckling i frasigt paket

Vitlökskyckling i frasigt paket

4 port

 

Du behöver:

3-4st kycklingfiléer
200 gram Färskost, vitlök och örter
4-8 st färska champinjoner
2 st Smördegsplattor på rulle
basilika

 

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar.

Skär svampen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg.

Ta upp svampen och lägg åt sidan.

Fräs basilika i lite smör.

Tillsätt kycklingen. Stek tills den nästan är genomstekt.

Dela smördegspalttorna på mitten och lägg upp den fyra plattorna på en plåt med smörpapper. 
Fördela svamp och kyckling på de fyra plattorna.

Klicka på färskost på varje platta.

Vik över kanterna och forma till ett paket.

Ringla över lite flytande smör eller riven ost.

Tillaga i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.

 

Servera med sallad

 

 

Matsedel v.42

Måndag: Ljuvliglax i form och potatis

http://andreanordling.blogg.se/2013/april/ljuvlig-lax-i-form.html

 

Tisdag: Ugnsstektkyckling med sötpotatis 

 

Onsdag: Kasslerlåda

 

Torsdag: Rester

 

Fredag: Chipsgratäng

 

Lördag: 

 

Söndag: Panerade fläskkotletter med potatis och svampsås


Matsedel v.41

Måndag: Korvstroganoff och ris

http://andreanordling.blogg.se/2012/may/korvstroganoff.html 

 

Tisdag: Hemmagjorda hamburgare

 

Onsdag: Lax med keldas ostsås, fyra ostar

 

Torsdag: Potatisburjare och bacon

 

Fredag: Restaurang

 

Lördag: Vitlökskyckling i frasigtpaket

 

Söndag: Varma mackor


Kyckling med soltorkade tomater och mozzarella

Kyckling med soltorkade tomater och mozzarella

4 port

 

Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
smör att steka i
salt & peppar
125 g mozzarella
lite bladspenat
5 soltorkade tomater
2 msk oljan
5 - 10 st. körsbärstomater

 

Gör så här: 

Ställ ugnen på 200-220  grader.
Smörstek kycklingfiléerna

Salta och peppra.

Blanda ner bladspenaten så att den hinner hettas upp & bli mjuk.

När kycklingfiléerna är lite mer än brynta skär dem i bitar och fördela ut dem i en ugnssäker form.

Klipp över soltorkade tomater.

Ringla över oljan.

Skär tomaterna i mitten och lägg över kycklingen.

Fördela sedan mozzarellaosten över.

Tillaga i ugnen ca 20 i 200 grader tills osten har smält.

 

Servera med ris eller pasta

 

 

Hallonpaj

Hallonpaj

4 port

 

Du behöver:

Smuldeg


3 dl vetemjöl 
2 msk strösocker 
100 g mjukt smör 

2 dl vaniljkräm på pulver (använd vaniljsås och gör den tjock)
2-3 dl hallon


 

Gör så här:

Blanda samman mjöl, socker och rumsvarmt smör i en bunke tills det blir en smulig massa.

Blanda vaniljkrämen.

Lägg ett lager smuldeg i botten av en paj ugnsfast form eller fördela i portionsformar.

Bred sedan ut vaniljkrämen.

Fördela hallonen över krämen.

Avsluta med ett lager smuldeg.

 

Grädda ca 20-30 minuter i ugnen på 200 grader.

 

Servera med vaniljglass

 

 
 
 
 

RSS 2.0