Kyckling paj
Mycket god och matig paj.
8 port
Du behöver:
Deg:
200g Dinkelmjöl
125 g lätt kesella
2 msk kallt vatten
50g flytande smör
Salt
Fyllning:
2 kyckling filéer
1 purjolök
Kycklingkrydda (Knorr)
1 röd paprika
2 dl crème fraiche chili & Paprika
3 ägg
1½ dl riven ost + till garnering
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen.
Knåda ihop till en deg.
Lägg degen i en påse i kylen ca 30 minuter
Tryck ut degen i en pajform och nagga den.
Grädda ca 10 min i ugnen, 200 grader.
Skär kycklingen i bitar.
Stek kycklingen i smör och krydda med kycklingkrydda.
Strimla purjolöken.
Skär paprikan i bitar.
Lägg i purjolöken tillsammans med kycklingen och låt den fräsa.
Lägg sedan ner paprikan.
Vispa ihop äggen.
Tillsätt Crème fraichen och osten.
Lägg kycklingen blandningen i pajskalet och häll över ägg röran.
Ström över riven ost
Grädda i nedre delen av ugnen 35-45 min
Servera med en sallad.