Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj

4 port


Du behöver:


Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk kallt vatten


Fyllning
1 purjolök
300 g bladspenat
1 st fiskbuljong tärning
3 st. ägg
1 dl grädde
250 g kesella
3 dl riven ost + garnering
200 g rökt lax (i skivor)
Smör


Gör så här:

Deg
Lägg ner bitar av smöret i mjölet.
Fördela smöret till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Knåda ihop degen till en boll och låt den ligga kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form men löstagbara kanter.
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 minuter på 225 grader


Fyllning
Skiva purjolöken i tunna skivor.
Hacka spenaten grovt.
Skiva laxen i strimlor.
Fräs purjolöken i smör.
Smula över buljongtärningen.
Lägg i spenaten rör om till den mjuknar.
Vispa sönder äggen.
Blanda i grädden, kesellan och osten.
Häll i fyllningen och laxen i pajskalet.
Garnera med ost
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter på 225 grader.




Kommentarer
Postat av: Mamsen

Härligt med nya recept!=))

2011-09-20 @ 07:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0