Kyckling paj med bacon och ädelost
Kyckling paj med bacon och ädelost
4 port
Du behöver:
3-4 st. Kycklingfiléer
2 paket bacon
140g Grädd ädelost
Pajdeg:
2 msk Smör
4 Ägg
1 dl Grädde
Ostblandning: (vid stor form dubblera)
1 dl Grädde
2 dl Riven ost
½ dl Crème fraiche
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar.
Stek sedan bitarna i smör, Salta och peppra
Lägg sedan kycklingen åt sidan.
Klipp baconet i mindre bitar och stek.
Klicka ut smöret i en pajform.
Ställ den i ugnen och låt det smälta.
Vispa under tiden samman ägg och grädde.
När smöret smält ta ut pajformen och häll i äggsmeten.
Ställ in i ugn igen, grädda tills det blivit en torr yta med ordentligt med färg. (ca 10 min.)
Lägg kycklingen ovanpå pajdegen.
Strö över baconet och smula över ädelosten.
Blanda grädde, crème fraiche och riven ost.
Häll detta över pajen.
Tillaga det sista i ugnen på 225 grader tills pajen fått en fin färg.
Tyvärr inte den bästa bilden.