­Svampsop­pa med par­me­san och spe­nat

­Svampsop­pa med par­me­san och spe­nat


4 port


Du behöver:

250 g

Fryst bladspenat

200 g

Färska champinjoner

2 msk

smör

2 st

Vitlöksklyftor

0,5 dl

vetemjöl

1 l

mjölk

2 dl

Riven parmesanost

1,5 tsk

 salt

2 krm

svartpeppar


Gör så här:

Tina spenaten och krama ur överflödigt vatten.
Skiva champinjonera.
Fräs dem i smör i en kastrull.
Tillsätt spenaten och pressa ner vitlöken.
Salta och peppra.
Blanda ner mjölet och späd med mjölk under omrörning.
Låt soppan sjuda 5 minuter.
Rör i osten.
Smaka av med salt och peppar.



Servera med bröd

 

(Nästa gång tillsätter jag nog kyckling eller bacon också)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Supergod soppa!

2012-02-19 @ 20:24:39
Postat av: Mamma

Jättegod soppa!

2012-02-19 @ 20:25:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0