Cheesecake med tryffeltäcke

Cheesecake med tryffeltäcke


Du behöver:

200 gram Philadelphia
3 st. äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st. äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestivekex ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör


Gör så här:

Mixa eller smula digestivekexen.

Smält smöret.

Rör ihop digestivekexsmulorna med smöret.
Tryck ut blandningen i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )

Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.

 

Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. (Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt.)

 

Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker.

Vispa tillsammans till en slät smet.

 

Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.

Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ).

 

Vänd sedan ner äggulorna och äggvitorna i grädden.

Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.

 

Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter.

Täck med plastfolie och ställ i frysen.

 

Då kan du börja med chokladtryffeln:

 

Bryt chokladen, i mindre delar.

Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull.

Häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryffeln är slät.

Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.

 

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.

Ta fram den en kvart innan den ska serveras.

 

 


RSS 2.0