Kyckling och baconpaj
Kyckling och baconpaj
Du behöver:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
400-450 gram kycklingfié
2 pkt bacon
3-4 dl creme fraiche
2 msk chilisås
100 gram valfri creme bounjour ost
Salt & peppar
1 dl riven ost
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen.
Platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen. På 200 grader.
Strimla kycklingen, och bryn den.
Klipp ner baconet och bryn.
Rör ner creme fraiche, creme bonjour, chilisås.
Smaka av med salt och peppar.
Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen.
Strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter eller tills pajen är gyllene brun på 200 grader.
Serveras med sallad och bröd
Receptet hämtat från: http://mimmitest.blogg.se/
Kommentarer
Trackback