Tacopaj
Tacopaj
4-6 port
Du behöver:
150 g Smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda (ca 40g)
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
150 g riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Gör så här:
Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver till en massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Ställ formen i kyl ca 30 min.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min i 225 grader.
Bryn köttfärsen i smör.
Tillsätt tacokrydda och vatten.
Låt det koka ca 5 min.
Blanda ihop den smaksatta crème fraichen med den naturella crème fraichen i en skål.
Halvera tomaterna.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
Täck med tomathalvor och strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Tillaga pajen i mitten av ugnen ca 25 min i 225 grader, tills osten fått fin färg.
Servera med crème fraiche och tacochips.