Köttfärspaj med trattkantarerller

Köttfärspaj med trattkantarerller
 
Du behöver:
Pajdeg
50 g smör
4 dl Vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 tsk Bakpulver
 
Fyllning
500g Nötfärs
1-2 st lökar
1-2 nävar torkade trattkantareller
2 st. Vitlöks klyftor
1 tsk Salt
1 krm Peppar
 
Topping
4 dl crème fraiche 
4 msk Majonnäs 
2 dl riven ost
 
Gör så här:
Pajdeg
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i in en pajform.
 
Fyllning
Hacka löken och vitlöksklyftornna.
 
Stek sedan löken i en stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och stek den tillsammans med löken.
Lägg sedan i svamen och krydda med salt och peppar.
Till sist håll kötfärsblandningen i pajskalet.
 
Topping
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål.
Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
 
Tillaga pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter.
Servera med en sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0