Frallor

Frallor
16-20 st (blir rätt små)

Betyg 5/5

Du behöver:
50 g jäst
5 dl mjölk (3 %)
50 g smör eller margarin
1 rågad tsk salt
1 rågad tsk socker
10-12 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen i en stor bunke.

Smält smöret/margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt (37º).

Häll lite av mjölken över jästen och rör om med en visp så att jästen löser sig. Blanda i resten av mjölken.

Rör ner salt och socker.

Blanda i mjölet 1 dl i taget. Blanda ordentligt med en elvisp med degkrokar. Degen skall fortfarande vara lite kladdig när den är färdig.

Täck över med en bakduk och låt degen jäsa 30 min.

Ta upp degen på en ren, mjölad bänk. Dela den i 16 eller 20 delar, beroende på om du vill ha större eller mindre frallor.

Rulla dem till bullar i händerna. Ta lite mjöl i händerna om det skulle behövas. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Platta till dem lite.

Lägg bakdukar över dem och låt jäsa 45 minuter.

Grädda i 225-250º i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Låt svalna på ett galler under en bakduk.

 


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Med ost och smör på. Mums!

2010-11-05 @ 15:48:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0