Onsdag v.43
Recept
Onsdag:
Kasslergratäng
Betyg: 5/5
4-5 port
Du behöver:
300g Djupfryst broccoli
500g Kassler
Svartpeppar
3 msk strimlad färsk basilika (använde finhackad och fryst)
3 dl Vispgrädde
4 msk Tomatpuré
1 msk Torkad oregano
1dl Riven mozzarella (jag använde endast färdigriven ost)
1 dl Riven grivé
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka broccolin lätt och låt den rinna av.
Lägg broccolin i botten i en smord ungsform.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem ovanpå broccolin.
Krydda med peppar och basilika.
Visspa grädden till ett lätt skum, blanda i tomatpuré och oregano.
Fördela balndningen över kasslern och broccolin.
Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färga, ca 15 minuter.
Servera med ris eller potatis
Onsdag:
Kasslergratäng
Betyg: 5/5
4-5 port
Du behöver:
300g Djupfryst broccoli
500g Kassler
Svartpeppar
3 msk strimlad färsk basilika (använde finhackad och fryst)
3 dl Vispgrädde
4 msk Tomatpuré
1 msk Torkad oregano
1dl Riven mozzarella (jag använde endast färdigriven ost)
1 dl Riven grivé
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka broccolin lätt och låt den rinna av.
Lägg broccolin i botten i en smord ungsform.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem ovanpå broccolin.
Krydda med peppar och basilika.
Visspa grädden till ett lätt skum, blanda i tomatpuré och oregano.
Fördela balndningen över kasslern och broccolin.
Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färga, ca 15 minuter.
Servera med ris eller potatis
Kommentarer
Postat av: Mamsen
Kan varmt rekommenderas. Ny favorit.
Trackback