Tisdag v.43
Recept
Tisdag:
Lax med kokos och lime sås
Betyg: 5/5
4 port
Du behöver:
500g skin och benfri laxfilé (använde färdiga portions bitar)
2 dl Kokosmjölk
1 msk färskpressad lime + 1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt
peppar
Jag gör dubbel satts på såsen. Det blir inte så mycket sås annars. Så jag använder 4 dl kokosmjölk och 2 st lime som jag pressar.
Gör så här:
Krydda laxen med salt och peppar.
Stek laxen i olja till de får en fin färg och är knapt genomstekta.
Ta upp laxen från stekpannan och håll den varm.
Häll kokosmjölken i stekpannan.
Smaksätt med den pressade limen,limeskalen, salt och peppar.
Hetta upp skyn, låt den inte koka.
Tillsätt gränlöken.
Häll skyn över laxen.
Servera med ris och limeklyftor.
Måste testas. Sov gott.
Riktigt gott måste jag säga!