Blåbärs cheesecake

Blåbärs cheesecake

Ca 10 port


Du behöver:

Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
½ dl socker

Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3 ½ dl kesella
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ dl maizena
1 krm salt
3 st ägg

Garnering:
Ca 50 g vit choklad


Gör så här:


Botten:
Mixa kexen till smulor.
Smält smöret och rör sedan ner smulorna och sockret.
Tryck ut röran i botten av en form med löstagbara kanter.
Baka botten i ugnen ca 12 minuter (ska bli ljusbrun) i 150 grader.


Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré.

Blanda samman crème fraiche och kesella.

Tillsätt purén, sockret, vaniljsockret, maizenan, salt och äggen.

Häll fyllningen i formen.

Baka i ugnen ca 75-80 minuter i 150 grader tills den känns färdig.

Låt den kallna och ställ sedan in den i kylen över natten.

 

Vis servering lossa kanterna försiktigt. En kniv som är spolad i varmvatten kan vara till hjälp.


Garnera med riven vit choklad


Enkel att göra! 
God att äta!

 


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Ser jättesmarrig ut!

2011-11-15 @ 15:29:04
Postat av: Andrea

Ni får smaka till helgen :)

2011-11-15 @ 20:36:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0